Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιλαϊκή ... ικανοποίηση!

Γρηγοριάδης Κώστας

«Ικανοποιημένος» από το έργο του δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, παρουσία και των δύο υφυπουργών του. Το έργο, μάλιστα, αυτό ...απείλησε ότι θα το συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση και την επόμενη περίοδο, με τις εξής προτεραιότητες:

  • Για το περιβάλλον: Νομοθέτηση του χωροταξικού σχεδιασμού που μεταβάλλει τη χώρα σε ένα απέραντο ...ξενοδοχείο και εμπορευματοποιεί όλα τα φυσικά οικοσυστήματα. Ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου με την επιβολή τριπλών χαρατσιών στο λαό, αλλά και με την αντιεπιστημονική οριοθέτηση των δασών, με αποτέλεσμα τον αποχαρακτηρισμό μέχρι και του 30% του δασικού μας πλούτου. Μέτρα για τις κλιματικές αλλαγές με την προώθηση του εμπορίου ρύπων κατ' επιταγήν της ΕΕ, που ενισχύει την κερδοσκοπία του κεφαλαίου και φέρνει νέα χαράτσια για το λαό. Πολιτική για τους υδάτινους πόρους με στόχο την ιδιωτικοποίηση των φορέων διαχείρισης και την επιβολή υδρομέτρων στους αγρότες. Ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων, με πρώτη και καλύτερη την οικοπεδοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.
  • Για τα Δημόσια Εργα: Ολοκλήρωση των «συμβάσεων παραχώρησης», με τις οποίες παραδίδονται οι οδικοί άξονες της χώρας σε δύο ουσιαστικά επιχειρηματικούς ομίλους, που θα υποχρεώσουν το λαό σε λίγα χρόνια να πληρώνει μέχρι και πενταπλάσια διόδια. Ολοκλήρωση των έργων που συγχρηματοδοτεί η ΕΕ, από τα οποία λείπουν όσα ενισχύουν την ασφάλεια του λαού, όπως της αντισεισμικής θωράκισης, της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οπως είναι φυσικό, με τέτοιες αντιλαϊκές προτεραιότητες, μόνο το μεγάλο κεφάλαιο δικαιούται να είναι ικανοποιημένο. Ο λαός, όπως απέδειξε και στις εκλογές, δε «μασάει»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ