Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9887

Πλατιά ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ για αποτροπή της νέας αντιλαϊκής καταιγίδας

Η ΝΔ βρίσκεται σε πλήρη κίνηση για να επιβάλλει άγρια αντιλαϊκά μέτρα στα οποία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο το ΠΑΣΟΚ, όχι γιατί σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες αλλά γιατί δεν αλλάζει την πολιτική του. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι ο κοινός αγώνας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη μικρομεσαία αγροτιά, που θα δημιουργεί συνθήκες για συγκρότηση του δικού τους μετώπου πάλης, θα βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή καταιγίδα, θα αμφισβητεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς επανάπαυση αναπτύσσουμε δράση, ώστε η δυναμική του εκλογικού αποτελέσματος να εκφραστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στην πολιτική του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  2  -  3,   5  -  8

Motion Team

ΠΙΣΩ ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΑ
Αναγκαίος ο κεντρικός σχεδιασμός για το συμφέρον του λαού

Τριάντα μέρες μετά τις μεγάλες καταστροφές στην Ηλεία, οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι στις πληγείσες περιοχές, μετρούν ακόμα τις πληγές τους. Την ίδια στιγμή, τα κυβερνητικά σχέδια «ανασυγκρότησης» όχι μόνο δεν εγγυώνται έργα και δράσεις προς όφελος του λαού της περιοχής, αλλά «ανοίγουν» το δρόμο για την επέλαση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Επιπλέον, ο φόβος για μια δεύτερη καταστροφή, από πλημμύρες αυτή τη φορά, είναι περισσότερο ορατός, αφού ολόκληρη η χώρα είναι ανοχύρωτη, αφού δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για περιπτώσεις πλημμυρών. Γεγονός που αποδείχτηκε πριν από 20 μέρες, όταν το «μοντέλο Χαλκιδικής» βούλιαξε κάτω από τόνους νερού, μετά από την πρώτη δυνατή βροχόπτωση.


ΣΕΛ.  10  -  11,   18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη, προσφέρει στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 5.000 δολάρια ΗΠΑ.



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βιάζονται να αρχίσουν την κατεδάφιση

Με ένα άκρως αντιδραστικό - φιλομονοπωλιακό οικονομικό πρόγραμμα η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο μοναδικός συνεπής εγγυητής των συμφερόντων της αστικής τάξης.


ΣΕΛ.  21
ΓΑΛΛΙΑ
Τα ασφαλιστικά δικαιώματα στο στόχαστρο

Η κυβέρνηση Σαρκοζί προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς την κατεδάφιση εργατικών δικαιωμάτων με βάση τη στρατηγική της Λισαβόνας.


ΣΕΛ.  25
ΗΠΑ
Με νέο όπλο τα βιοκαύσιμα

Τεράστιες αγροτικές εκτάσεις μετατρέπονται ντε φάκτο σε εργοστάσια παραγωγής βιοκαυσίμων. Στόχος η μείωση της χρήσης της βενζίνης στις ΗΠΑ κατά 20% μέχρι το 2010.


ΣΕΛ.  26  -  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ