Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πεδίο άγριας εκμετάλλευσης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Υγιή έμβρυα απαλλαγμένα από γενετικές ανωμαλίες και ενδεχόμενη αύξηση του ποσοστού επιτυχίας στις προσπάθειες της εξωσωματικής γονιμοποίησης, προσφέρουν νέες τεχνικές, όπως ο προεμφυτευτικός γενετικός έλεγχος και άλλες μέθοδοι που εφαρμόζονται πλέον και στη χώρα μας. Οπως επισημάνθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, οι επιστήμονες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν για την εξωσωματική γονιμοποίηση έμβρυα απαλλαγμένα από χρωμοσωμικές ανωμαλίες, αφού μπορούν να ελέγχουν και τα 46 ανθρώπινα χρωμοσώματα.

Τα επιτεύγματα αυτά της επιστήμης όμως απευθύνονται μόνο σε όσα ζευγάρια έχουν να πληρώσουν απ' την τσέπη τους, αφού οι μέθοδοι αυτές είναι πανάκριβες και κοστίζουν περίπου 3.000 ευρώ. Η πολιτική παράδοσης στους ιδιώτες της Υγείας έχει μετατρέψει την αγωνία των 250.000 - 300.000 υπογόνιμων ζευγαριών στην Ελλάδα να αποκτήσουν παιδί, σε πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης των ιδιωτών και άγριας οικονομικής εκμετάλλευσης. Ετσι, στην Ελλάδα γίνονται 12.000 - 15.000 κύκλοι εξωσωματικής γονιμοποίησης, το 90% από ιδιωτικά κέντρα τα οποία λειτουργούν χωρίς να έχουν αδειοδοτηθεί.

Ομως το υπουργείο Υγείας, αντί να αναλάβει την ευθύνη για τη δημιουργία δημόσιων κέντρων εξωσωματικής γονιμοποίησης που θα λειτουργούν με 100% χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, και να γίνεται αυτή η διαδικασία αποκλειστικά δωρεάν, προκρίνει την κάλυψη των εξόδων για την εξωσωματική από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Δηλαδή, πάλι με τα λεφτά των εργαζομένων.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ