Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Λαϊκή συστράτευση

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα αντιλαϊκή επίθεση. Τα συγκεκριμένα και έτοιμα από καιρό αντιλαϊκά μέτρα έχουν ήδη δοθεί. Καμία αναμονή, λοιπόν, καμιά επανάπαυση από τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, ανεξαρτήτως της επιλογής τους στην κάλπη. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένες και δεσμευμένες για την προώθηση μιας άγριας πολιτικής, που θα «πετσοκόψει» ό,τι απέμεινε στον κατάλογο των εργασιακών, λαϊκών δικαιωμάτων.

Μια ματιά στην ολοφάνερη «ατζέντα» της κυβέρνησης για τα εργασιακά, το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό, τη φορολογία, την Παιδεία, την Υγεία και Πρόνοια αρκεί. Διακηρυγμένη σε όλους τους τόνους η απόφαση να προχωρήσει ταχύτατα σε όλα τα απαραίτητα για την εξασφάλιση της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας μέτρα. Πρέπει να την εμποδίσουμε. Γνωρίζοντας πως σ' αυτό το αντιλαϊκό της έργο θα έχει τη συναίνεση και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες για τις καρέκλες, αλλά ούτε για μια στιγμή δεν έθεσε εν αμφιβόλω την πολιτική του πρόταση, ίδια μ' αυτή της ΝΔ, στα βασικά και κρίσιμα για το λαό ζητήματα.

Η εργατική τάξη της χώρας, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, πρέπει να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Αντιτάσσοντας σ' αυτή την πολιτική την ταξική ενότητα και τη συσπείρωσή τους στη βάση των κοινών τους συμφερόντων, ένα γερό μαχητικό κίνημα απέναντι στον κοινό τους αντίπαλο, την πλουτοκρατία, ένα ενιαίο μέτωπο πάλης, ενάντια στη φιλομονοπωλιακή πολιτική, μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της λαϊκής εξουσίας. Αυτό είναι και το νέο, το ελπιδοφόρο, που μπορεί να γεννηθεί στη συνέχεια. Μόνο στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης είναι δυνατόν να παρεμποδιστούν σήμερα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικηθούν και να αποσπαστούν μέτρα υπέρ της εργατικής - λαϊκής οικογένειας ως «προκαταβολή» όλων όσα αυτή μπορεί ν' απολαύσει όταν κατακτηθεί ο τελικός προορισμός.

Αυταπάτες δεν πρέπει να υπάρχουν. Ριζικές λύσεις σε κρίσιμα, χρονίζοντα προβλήματα δεν μπορεί να υπάρξουν χωρίς ρήξεις μ' αυτό το κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Η ανεργία δεν πρόκειται στο πλαίσιό του να αντιμετωπιστεί ποτέ, ούτε πρόκειται η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια να παρέχονται στο λαό με ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, δωρεάν, να υπηρετούν τις δικές του αποκλειστικά ανάγκες. Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται.

Η πάλη του λαού θα είναι τόσο πιο αποτελεσματική όσο πιο ξεκάθαρο στόχο έχει τη σύγκρουση και ρήξη με την εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική, την ανατροπή της στην πορεία και οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι ιδιοκτησία του λαού, όπου ο κεντρικός σχεδιασμός θα επιτρέπει την απάλειψη προβλημάτων σύμφυτων με τον καπιταλισμό. Τρίτες λύσεις δεν υπάρχουν. Και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος, ο λαός ξέρει καλά πως δε γίνεται. Κι όσοι προσπαθούν να τον πείσουν για το αντίθετο, όπως ο ΣΥΝ, απλά ψεύδονται. Καμιά επανάπαυση λοιπόν. Αποφασιστικά μπροστά, στο δρόμο που το ΚΚΕ προτείνει στο λαό να ακολουθήσει, εκεί και μόνο βρίσκονται λύσεις προς το συμφέρον του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ