Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Πρόωρες εκλογές τον Οκτώβρη;

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη επικράτηση των Εργατικών και οι φήμες για ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στην κάλπη οργιάζουν. «Σφίγγα» όμως ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, αρνήθηκε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στις εργασίες του ετήσιου Συνεδρίου των Εργατικών, στην παραθαλάσσια πόλη Μπουρνεμάουθ, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις «εικασίες για εκλογές την 25 Οκτώβρη»...

Εντούτοις, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Αλεξάντερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Guardian», δήλωσε ότι το κόμμα έχει τις πολιτικές, τα κεφάλαια και την οργανωτική δυνατότητα να προσφύγει στις κάλπες οποτεδήποτε ώστε ο νέος πρωθυπουργός να έχει ανανεωμένη λαϊκή εντολή.

Στο μεταξύ, στην πρώτη του ομιλία ως ηγέτης των Εργατικών ο Γκόρντον Μπράουν υποσχέθηκε μια «νέα πολιτική κατεύθυνση που θα συναντά τις απαιτήσεις των Βρετανών». Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στο θέμα των πρόωρων εκλογών, αλλά ανακοίνωσε «νέες πολιτικές για διεθνή και εσωτερικά ζητήματα, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ