Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΒΑΪ ΚΕΟΥΝΓΚ ΛΑΟΥ
Το ποίμνιο

Και ο κύκλος των χαμένων ταινιών, των χαμένων ευκαιριών, συνεχίζεται! Οπως και στην ταινία «Ενας Αγνωστος Ανάμεσά μας», έτσι και εδώ, οι δημιουργοί του «Ποιμνίου», είχαν στα χέρια τους ένα θαυμάσιο θέμα και, κινούμενοι από το κέρδος, το άφησαν να πέσει στο έδαφος και να χαθεί!

Ενας ώριμος αξιωματικός, ο οποίος ασχολείται με τη διαλεύκανση σοβαρών εγκλημάτων, σιγά σιγά εξομοιώνεται με τους εγκληματίες! Ο σκοπός του να πιαστεί το έγκλημα, και να πληρώσει δικαστικά ο εγκληματίας, τον μεταβάλλει από συνετό άνθρωπο του νόμου, σε αυταρχικό και βίαιο. Τον τρελαίνει!

Ε, και αυτό το θέμα χάθηκε! Μπήκε μπροστά η απλοϊκή περιπέτεια, η οποία και έφαγε κάθε σοβαρότητα! Στο τέλος, έχουμε ένα ακόμα αστυνομικό θρίλερ. Μια ακόμα αστυνομική ταινία. Η οποία, όσο και να παρακολουθείται με ενδιαφέρον, δεν αφήνει τίποτα στο θεατή. Ο οποίος βγαίνει από την αίθουσα ανικανοποίητος!

Κρίμα! Γιατί και εδώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις. Πέρα από το πράγματι ενδιαφέρον θέμα, είχαμε και εδώ καλούς και γνωστούς πρωταγωνιστές, καλή φωτογραφία, ενδιαφέρον μοντάζ και καλή ατμόσφαιρα. Ολα αυτά, βέβαια, θυσιάστηκαν στο βωμό του εισιτηρίου. Κάποιοι αποφάσισαν πως οι θεατές δεν μπορούν να σκεφτούν, δεν μπορούν να δουν μια ταινία με πιο σύνθετες ιστορίες, με πιο πολύπλοκα συναισθήματα. Αυτή είναι η γνώμη τους για τους θεατές. Στο χέρι των θεατών είναι να τους τιμωρήσουν για την ασέβεια!

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Κλερ Ντέινς, Αρβιλ Λάβιν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ