Σάββατο 4 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ετοιμότητα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ τα εκλογικά σενάρια εκεί στη Νέα Δημοκρατία, αλλά τελικά τα τροφοδοτούν με τον τρόπο τους. Χτες ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι» για εκλογές, αν και προσπάθησε να τα μπουρδουκλώσει σε σχέση με το χρόνο διεξαγωγής τους.

Εδώ που τα λέμε, γιατί να μην ...είναι έτοιμοι; Νομοθεσία που αλλοιώνει τη λαϊκή θέληση μέσω των «πλειοψηφικών» συστημάτων και εξοβελισμό της απλής αναλογικής διαθέτουν και, μάλιστα, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Τον κρατικό μηχανισμό στα χέρια τους επίσης τον έχουν, όπως και ένα σωρό κοινοτικά προγράμματα τα οποία μπορούν ωραιότατα να αξιοποιήσουν, προκειμένου να ανταλλάξουν ψήφους με θέσεις ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης.

Ετοιμάστηκε και το παραπλανητικό νομοθετικό τους έργο με αυξήσεις ψίχουλα για τους συνταξιούχους, καθώς και άλλες ρυθμίσεις κοροϊδίας προς τους φορολογούμενους και τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ετοιμο είναι και το πλαίσιο των «διαπραγματεύσεών» τους με τους μεγαλοκαναλάρχες, αφού φρόντισαν οι ουσιαστικές λεπτομέρειες για τις παροχές των ραδιοτηλεοπτικών αδειών να οριστούν με υπουργικές αποφάσεις.

Σε πλήρη ετοιμότητα και οι εταιρείες των «γκάλοπ» προκειμένου να χειραγωγούν με τον τρόπο τους την κοινή γνώμη και να αντισταθμίζουν τις «γκαλοποεπιθέσεις» του αντιπάλου. Το έλυσαν κι αυτό νομοθετικά.

Πάνω από όλα όμως διαθέτουν ...εξαιρετικά χρήσιμη αξιωματική αντιπολίτευση. Ξέρουν εκ των προτέρων πως όσο έντονος κι αν είναι ο προεκλογικός αγώνας με το ΠΑΣΟΚ, όσα σκάνδαλα κι αν εμφανιστούν από εδώ κι από εκεί, ποτέ δε θα αμφισβητηθεί η ουσία της πολιτικής τους.

ΔΕΚΑ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ της Χαριλάου Τρικούπη που θα αποτελέσουν τη Γραμματεία της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, με τον πρόεδρο μαζί (φανταζόμαστε ότι τον θεωρούν χρήσιμο στην όλη διαδικασία) μιλάμε για ....ενδεκάδα κατά τα ποδοσφαιρικά πρότυπα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ανάμεσά τους και ο Κώστας Λαλιώτης. Δείγμα ότι ο προεκλογικός αγώνας θα είναι βεβαίως στα «νέα» και «καινοτόμα» πρότυπα που υποτίθεται ότι πρεσβεύει ο Γιώργος Παπανδρέου, πλην όμως στην ανάγκη θα αξιοποιηθούν τα παλιά και δοκιμασμένα ΠΑΣΟΚικά κόλπα.

Αυτά που ποτέ στην πραγματικότητα δεν εγκατέλειψαν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ