Σάββατο 4 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πίσω από την τουριστική βιτρίνα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δε βρίσκουν άνθρωπο να οδηγήσει τα ασθενοφόρα και «δανείζονται» οδηγό από τον τομέα καθαριότητας! Το παραπάνω συμβαίνει στην Πάρο, ένα πολυσύχναστο νησί κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που σημαίνει ότι εκτός από τους κατοίκους συγκεντρώνει και πολλούς τουρίστες, παρουσιάζοντας συνεπώς αυξημένες ανάγκες στην περιφρούρηση της δημόσιας υγιεινής και την προστασία της υγείας τόσων ανθρώπων. Στη χτεσινή ανακοίνωση του Δήμου Πάρου επισημαίνεται παρ' όλ' αυτά ότι η παραπάνω μεταφορά θα προκαλέσει «σοβαρά προβλήματα» στον τομέα της καθαριότητας του νησιού.

Η κατάσταση την οποία βιώνουν οι κάτοικοι της νησιωτικής (και όχι μόνο) επαρχίας, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση καλλωπίζει την τουριστική βιτρίνα της χώρας, είναι πλούσια σε συμπεράσματα: Μόλις χτες, η ζωή ενός 7χρονου παιδιού από τη Λέρο, που τραυματίστηκε σε τροχαίο, κινδύνευσε, όταν η διακομιδή του σε νοσοκομείο με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό (δηλαδή στην Αθήνα) διήρκεσε... 6 ώρες! Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Φούρνοι έμειναν δύο μέρες χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα οι μικρομαγαζάτορες της περιοχής να υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά!

Το πρόβλημα είναι ότι οι γαλάζιες και πράσινες κυβερνήσεις, στα πλαίσια της αντιλαϊκής τους πολιτικής, παραδίδουν τα πάντα, από την Υγεία μέχρι την Ενέργεια, στις κερδοσκοπικές διαθέσεις του κεφαλαίου, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν με επάρκεια και ασφάλεια ακόμα και στοιχειώδεις υπηρεσίες για τους εργαζόμενους. Ας τα 'χουν υπόψη τους όλα αυτά οι κάτοικοι των νησιών - και όχι μόνο - όταν βρεθούν πάνω από την κάλπη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ