Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η μουσική του «ζει»... παντού

Ενα πρόγραμμα βασισμένο εξ ολοκλήρου στη δημιουργία του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου, που «έφυγε» πριν από 25 χρόνια, παρουσιάζουν τρεις ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, ο Βασίλης Γισδάκης, η Μαρία Λούκα και ο Στέλιος Μποτωνάκης. Μια μελωδική διαδρομή σε υπέροχα τραγούδια του, ερωτικά, πολιτικά και λαϊκά, που ποτέ δεν έπαψαν να μας συντροφεύουν, να μας συγκινούν και να εμπνέουν νεότερες γενιές τραγουδιστών και τραγουδοποιών.

Ο Βασίλης Γισδάκης, από τους νεότερους κι αγαπημένους ερμηνευτές του Μάνου Χατζιδάκι, έχει στο ενεργητικό του δύο προσωπικές δισκογραφικές δουλιές («Δρομέας», «Θέλετε δέντρα ανθίσετε, θέλετε μαραθείτε»), σημαντικές δισκογραφικές συνεργασίες, ενώ συναυλιακά έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τον Μίκη Θεοδωράκη, την Μαρία Φαραντούρη, κ.ά. Η Μαρία Λούκα, από τις νεότερες σε ηλικία ερμηνεύτρια-τραγουδοποιός, γνωστή από τις συναυλίες με τον Σωκράτη Μάλαμα, πρόσφατα κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλιά με τίτλο «Καλημέρα», με δικά της τραγούδια, που ήδη αγαπήθηκαν. Ο Στέλιος Μποτωνάκης, ο νεότερος της γενιάς των τραγουδοποιών με δύο δισκογραφικές δουλιές στο ενεργητικό του («Εξω απ' το χρόνο» και «Πρόσωπα», με δικά του τραγούδια), που ξεχώρισαν. Την ενορχήστρωση έκανε ο Γιάννης Στεργίου.

Οι συναυλίες τους ξεκινούν αύριο (28/7) από τη Γλώσσα Σκοπέλου («Λοΐζεια 2007»). Ακολουθούν: 3/8 Κύμη Εύβοιας, 9/8 Καλαμάτα, 11/8 Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, 19/8 Γρεβενά, 14/8 «Βεάκειο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ