Συνεχίστηκε και χτες η ανούσια και αποπροσανατολιστική δικομματική αντιπαράθεση γύρω από τα ζητήματα των πυρκαγιών με αφορμή και την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Στο μεταξύ, εξερχόμενος χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, δήλωσε: «Δυστυχώς, η κυβέρνηση απέρριψε την πρωτοβουλία μας για εθνική συνεννόηση για το μεγάλο ζήτημα του περιβάλλοντος».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το θέμα των πυρκαγιών. Ο Γ. Παπανδρέου στις ίδιες δηλώσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «κομματικοποιήσει πλήρως ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, αλλά και την Πυροσβεστική» και ότι είναι «ανίκανη να αντιμετωπίσει την εθνική και οικολογική κρίση».
Από την πλευρά της κυβέρνησης, που ήδη έχει απορρίψει την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για «μικροκομματική εκμετάλλευση» των πυρκαγιών. Για να συμπληρώσει ότι «όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποδείξεις αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας».