Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των λειτουργών της Δικαιοσύνης

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών ενώσεων του δικαστικού κλάδου

Με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, δικαστών του Συμβουλίου Επικρατείας, διοικητικών δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδας και δικαστών ελεγκτικού συνεδρίου συναντήθηκε χτες στον Περισσό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, έγιναν δηλώσεις. Εκ μέρους των δικαστών και εισαγγελέων ο Δ. Κιριτσάκης σημείωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων να ενημερώσουμε την κυρία Γενική Γραμματέα για τα θέματα τα γενικότερα, τα οποία απασχολούν τη Δικαιοσύνη, από πλευράς τόσο στα θέματα της υποδομής όσο και του στελεχικού δυναμικού και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε γενικά ως δικαστές. Η ανταπόκριση υπήρξε απόλυτη και εξάλλου και στο παρελθόν έχουν δώσει δείγματα από μεριάς τους και ο κύριος Σκυλλάκος και η κυρία Παπαρήγα, ότι συμμερίζονται τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και εξακολουθούν να υπάρχουν - επειδή πάντα υπάρχουν καινούρια - όλη η συζήτηση έγινε σ' ένα πνεύμα εγκαρδιότητας όπως πάντα και φιλοξενίας, φιλόξενης διάθεσης».

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε: «Επαναλάβαμε στην Ενωση ότι είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά τους που έχουν σχέση με τις υποδομές, τις συνθήκες εργασίας. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει πολύ μεγάλος φόρτος δουλιάς, οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να δουλεύουν πάρα πολλές ώρες την ημέρα και αυτό είναι και σε βάρος δικό τους αλλά και στην απόδοση και στη γρήγορη πραγματοποίηση των δικών και της απονομής της δικαιοσύνης. Υποστηρίζουμε λοιπόν όλα τα αιτήματά τους που έχουν σχέση με τις συνθήκες δουλιάς. Υπάρχουν, επίσης, ορισμένα οικονομικά αιτήματα, τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να τα ικανοποιήσει από τη στιγμή που τα έχει υποσχεθεί. Γενικότερα, εμείς παλεύουμε ως κόμμα για να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στα θέματα της Δικαιοσύνης που δυσκολεύει να κάνουν με υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα όσο μπορούν το έργο τους οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ