Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ανταγωνιστικοί

«Με ειδικό τηλεχειριστήριο πολλοί πρατηριούχοι κυρίως της επαρχίας "κλέβουν" τους οδηγούς - καταναλωτές και τους παρέχουν λιγότερη βενζίνη από αυτή που αναγράφει η αντλία (...) η απάτη γίνεται με ειδική εγκατάσταση στις αντλίες οι οποίες μέσω τηλεχειρισμού μειώνουν τη ροή του καυσίμου σε βάρος πάντοτε του πελάτη» (η καταγγελία στο ΒΗΜΑ).

«Ποινή εξέτιαν»

«Στην περίπτωση της τραγωδίας του Ρεθύμνου δεν υπάρχει ελαφρυντικό. Ενα σύστημα ερασιτεχνικής πυρόσβεσης με εγκληματική ανοργανωσιά στη χρησιμοποίηση εποχικών πυροσβεστών. Τρεις φρικτοί θάνατοι σε μια χαράδρα που δεν είχε δέντρα, αλλά θάμνους. Τόσο χαμηλούς όσο και η νοημοσύνη όσων πληρώνονται για να σχεδιάζουν επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Και οι νεκροί με τα πενιχρά τους ημερομίσθια και την αγωνία για την ανανέωση της σύμβασης τους "ποινή εξέτιαν" όπως θα έλεγε κι ο Πολύδωρας. Την ποινή να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Το κρίμα αναζητεί λαιμό για να πέσει» (ο Κ. ΚΥΡ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«Αιώνια άνοιξη»

«Η Γουατεμάλα έχει υμνηθεί ως η χώρα της "αιώνιας άνοιξης" (...) η βία εις βάρος των γυναικών δημιουργεί ένα μόνιμο κλίμα φόβου και φρίκης στις οικογένειες και τις κοινότητες που θρηνούν θύματα, αποθαρρύνει τις κινητοποιήσεις και τις αντιστάσεις. Αντί να οργανώνονται σε κινήματα για να προβάλουν διεκδικήσεις για έναν αριθμό κρίσιμων πολιτικοοικονομικών ζητημάτων οι οικογένειες των θυμάτων αποθαρρημένες και τραυματισμένες βαθιά κατεβάζουν το κεφάλι και σιωπούν» (η καταγραφή στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ