Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΣ

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ - ΝΕΡΑΚΙ: «Το εμφιαλωμένο νερό κοστίζει από 240 έως 10.000 φορές παραπάνω από το νερό της βρύσης. Σε τιμές ευρώ το νερό του μπουκαλιού που πωλείται στις πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες κοστίζει 375 ώς 750 ευρώ το κυβικό μέτρο έναντι 0,375 ευρώ που κοστίζει η ίδια ποσότητα από τις βρύσες (...) το Aquafina της PepsiCo και το Dasani της Coca Cola κατέχουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντιστοίχως στις πωλήσεις. Και τα δύο προέρχονται από τη βρύση (...) "thing outside the bottle" είναι ο τίτλος καμπάνιας που έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ (...) οι υποστηρικτές της εκστρατείας υποστηρίζουν ότι η εμπορευματοποίηση του νερού υπονομεύει την αρχή ότι η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό αποτελεί δικαίωμα για κάθε πολίτη (...) οι εταιρίες αντιπαρέρχονται τις κατηγορίες επικαλούμενες την υποστήριξη που παρέχουν σε προγράμματα στήριξης δημοσίων έργων για τη βελτίωση του πόσιμου νερού. Η Coca Cola σε συνεργασία με φορείς όπως το World Wildlife Fund στηρίζει οικονομικά κάπου 70 πρότζεκτ αυτού του είδους» (το ρεπορτάζ στο ΠΟΝΤΙΚΙ).

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: «Να πέσουν οι τόνοι θέλουν ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ» (ο τίτλος στα ΝΕΑ), «δεν μπορώ να καταλάβω πού επί της ουσίας έχει άδικο ο Πάγκαλος για να σπεύσουν ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πάρουν αποστάσεις μιλώντας για "προσωπική βεντέτα Πάγκαλου - ΚΚΕ" (...) έχουν μάθει να είναι στο απυρόβλητο, να λένε ό,τι θέλουν και το ΠΑΣΟΚ να τους αντιμετωπίζει σαν ιερή αγελάδα. Με τον γνωστό του τρόπο ο Πάγκαλος τους έδωσε να καταλάβουν ότι αυτή η duty free περιοχή για το ΚΚΕ δεν υπάρχει πλέον» (το άρθρο του Μπίστη, επίσης στα ΝΕΑ για να επιβεβαιώσει τον τίτλο).

ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ: «Για την ταμπακέρα των καταγγελιών του Θ. Πάγκαλου δεν απαντάει τίποτα ο Περισσός» (η θέση του ...ΣΥΝ στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ