Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θα παίξουμε στο παιχνίδι Πάγκαλου

Στη διάρκεια της συνέντευξης, δημοσιογράφος υπέβαλε στην Αλ. Παπαρήγα την εξής ερώτηση: «Ο κ. Πάγκαλος σας κατηγορεί ότι αποφεύγετε να δημοσιοποιήσετε τη θέση σας για την αγορά της "ΓΕΡΜΑΝΟΣ". Μπορείτε να το κάνετε σήμερα αυτό;».

Η απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν η εξής:

«Βλέπω δε διαβάζετε "Ριζοσπάστη". Εχουμε τοποθετηθεί προ πολλού στη Βουλή. Και σκόπιμα δε δώσαμε από την πρώτη στιγμή απάντηση. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να μας λέει πώς τοποθετηθήκατε. Από πού κι ως πού; Αν μας ρωτήσει ο λαός χίλιες φορές, 1.050 θα απαντάμε εμείς.

Απαντήσαμε στη Βουλή και υπάρχουν στα πρακτικά της Βουλής οι απαντήσεις μας. Τις έχω και μαζί μου, δημοσιεύτηκαν στο "Ριζοσπάστη". Οχι δε θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Να βγαίνει σκόπιμα ο καθένας και να σου λέει "είσαι ελέφαντας". Εάν αυτή τη στιγμή βγω έξω στο πεζοδρόμιο και με ρωτήσει ένας απλός άνθρωπος γιατί δεν πήρατε θέση, είμαι υποχρεωμένη να του απαντήσω. Οταν όμως αυτός που ξέρει ότι έχουμε τοποθετηθεί βάζει το ζήτημα, δε θα του απαντήσω.

Δηλαδή όλη μέρα θα απολογούμαστε;

Μήπως να βάλουμε κι εμείς ερωτήσεις; Βάζω λοιπόν κι εγώ ερώτηση στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ να μας απαντήσουν.

Πρώτο: Το "HAYAT" θα κτιστεί στην Πάρνηθα; Δεύτερο: Συμφωνούν να βάλουν λεφτά και να αναλάβουν τη δασοπροστασία και την αναδάσωση οι 25 τράπεζες; Τρίτο: Συμφωνούν με τις αγορές που έκανε η "ΜΑΡΦΙΝ"; Και μη μας πουν ότι θα υπήρχε και μια καλύτερη αγορά λίγο πάνω από τη μετοχή. Να μας απαντήσουν από πολιτική πλευρά, ποιον συμφέρουν αυτά που γίνονται. Να μας απαντήσουν για τις συνενώσεις μεγάλων νοσοκομειακών συγκροτημάτων και κυρίως μαιευτηρίων, που εκεί μπαίνουν οι επιχειρηματίες στον τομέα των γεννήσεων.

Να μας πουν π.χ. για τις ακτοπλοϊκές γραμμές. Γιατί δεν έπεσε η τιμή του εισιτηρίου; Και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ μας είχαν τρελάνει με αυτό το πράγμα. Γιατί π.χ. δεν επιβάλλουν στους φίλους τους τους εφοπλιστές δωρεάν εισιτήριο για τους νέους που δεν εργάζονται, φοιτητές, μαθητές;

Να βάλουμε πάρα πολλές ερωτήσεις.

Για το Κόσσοβο, τι λέει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Να μας πουν καθαρά. "Διαβούλευση με ειρηνικό τρόπο"... Αυτά είναι κόλπα. Είναι υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου; Ναι ή όχι; Πώς το βλέπουν πολιτικά; Ανεξάρτητα αν με τη θέση τους μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Εμείς παίρνουμε θέση για όλα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε το αποτέλεσμα, αλλά είναι η θέση μας.

Ετσι δηλαδή θα βγαίνουμε και θα ρωτάμε κάθε μέρα για να δημιουργούμε εντυπώσεις;

Λοιπόν, έχουμε απαντήσει και ας πάει να τα διαβάσει ο κ. Πάγκαλος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «ανομολόγητος πόθος»...(2009-11-10 00:00:00.0)
«Ντιμπέιτ» που τουλάχιστον να σέβεται τους τηλεθεατές(2009-09-16 00:00:00.0)
Καθαρίζει το τοπίο(2009-05-16 00:00:00.0)
Εσωκομματικές κόντρες για τη «διαπλοκή»(2000-09-22 00:00:00.0)
Για όλα στη Χάγη...(1998-01-22 00:00:00.0)
Με αμερικανική επιδιαιτησία ο διάλογος(1997-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ