Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Καμία άλλη ευκαιρία στο δικομματισμό

«Το ΚΚΕ προειδοποιεί το σύνολο των εργατικών - λαϊκών οικογενειών: Αν βγει ενισχυμένος ο δικομματισμός, οι εργαζόμενοι θα δεχτούν πιο σκληρή επίθεση, θα χειροτερεύσει η κατάστασή τους ακόμα περισσότερο με τη χρησιμοποίηση της λαϊκής ψήφου. Αν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες κατανοήσουν τον επικίνδυνο χαρακτήρα του δικομματικού παιγνιδιού και κάνουν το βήμα του απεγκλωβισμού, ενώνοντας τη φωνή τους με το ΚΚΕ, θα αντισταθούν, θα διεκδικήσουν δικαιώματα από καλύτερες θέσεις». Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το περασμένο Σάββατο σε πολιτική συγκέντρωση στην Κάρυστο.

Ο Γ. Μαρίνος κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν «σε ποια ζητήματα αντιπαρατίθενται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», καθώς όπως ανέφερε: «Οξύνουν τις προσωπικές επιθέσεις, για να κρύψουν την αλήθεια, για να κρύψουν ότι επί της ουσίας εκφράζουν και οι δύο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου».

«Σκεφτείτε τα παραδείγματα αυτών των ημερών», συνέχισε, «κόπτονται για τη διαχείριση της φτώχειας που η πολιτική τους δημιουργεί και προσπαθούν να ελέγξουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια με επιδόματα εξαθλίωσης που δεν μπορούν να δώσουν ούτε ανάσα στις λαϊκές οικογένειες. Αντιπαρατίθενται για τα σκάνδαλα και ο ένας αποδίδει στον άλλο το χαρακτηρισμό του πιο διεφθαρμένου. Διαπληκτίζονται για το έγκλημα στην Πάρνηθα και στην Πεντέλη, αλλά και οι δύο είναι υπεύθυνοι για την εμπορευματοποίηση της γης, που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών και των μεγάλων συμφερόντων».

Οπως υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Μαρίνος: «Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων είναι δυσαρεστημένη. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Ορισμένοι λένε: Να δώσουμε μία ακόμα ευκαιρία στην κυβέρνηση, να δώσουμε ακόμα μία ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αλλάξουν πολιτική. Λέμε με ευθύνη σ' αυτούς τους εργαζόμενους: Μάταιος κόπος. Δεν πρόκειται να δικαιωθείτε. Εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική, γιατί εκφράζουν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων».

«Βγάλτε συμπεράσματα και πάρτε αποφάσεις. Αποδυναμώστε το δικομματισμό, συμπαραταχτείτε με το ΚΚΕ, ενισχύστε τη δική σας δύναμη», τόνισε ο Γ. Μαρίνος και κατέληξε: «To ΚΚΕ είναι η πρωτοπόρα δύναμη που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού, κατά της πλουτοκρατίας, κατά των δυναστών του λαού και της νεολαίας μας. Είναι δύναμη προόδου και δεν μπορεί να τη σπιλώσει καμία συκοφαντική επίθεση. Είναι δύναμη προόδου, γιατί παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού που είναι επίκαιρος και αναγκαίος - απάντηση στη βαρβαρότητα που ζούμε».

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ, ο Γ. Μαρίνος υπογράμμισε ότι «είναι κατασκευασμένη και συκοφαντική. Γιατί προσπαθεί να βάλει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω. Βάση αυτής της επίθεσης είναι η ανησυχία της αστικής τάξης, η ανησυχία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του δικομματισμού γιατί το ΚΚΕ αποκαλύπτει και αντιπαλεύει το δικομματικό παιγνίδι, γιατί καταπολεμά τη λογική του λεγόμενου μικρότερου κακού και διεκδικεί με αποφασιστικότητα την ψήφο των λαϊκών δυνάμεων. Ανησυχούν γιατί πιάνουν τόπο η πολιτική και οι αγώνες του ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ(2009-08-04 00:00:00.0)
Στον αντίποδα της εξουσίας της πλουτοκρατίας είναι η Λαϊκή Εξουσία(2008-02-08 00:00:00.0)
Ανούσιοι δικομματικοί «χοροί»(2007-08-14 00:00:00.0)
Περί «συμπαθειών»...(2007-07-31 00:00:00.0)
Η λαϊκή δυσαρέσκεια να εκφραστεί με ψήφο στο ΚΚΕ(2007-07-24 00:00:00.0)
Το χαβά τους οι «βιολιτζήδες»!...(2006-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ