Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9821

ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Ούτε μια μέρα διακοπές το 46% των Ελλήνων

Eurokinissi

Είδος πολυτελείας είναι πλέον οι διακοπές για τους εργαζόμενους, τους νέους και τη λαϊκή οικογένεια. Η έρευνα του «Ρ» καταδεικνύει ότι το 46% των Ελλήνων δε θα κάνουν ούτε μία μέρα διακοπές, ενώ το κόστος των διακοπών φέτος είναι αυξημένο κατά 10%. Την ίδια στιγμή, οι μισθοί παραμένουν στα ίδια εξευτελιστικά επίπεδα.


ΣΕΛ.  18  -  19

Αδιάψευστα ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών τους επιβεβαιώνουν την κοινή στρατηγική πλεύση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και υπέρ των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην Υγεία - Πρόνοια

Με τους νόμους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ:

  • Το 2006 οι ιδιωτικές δαπάνες έφτασαν στο 48,5% του συνόλου των δαπανών για την Υγεία.
  • Περισσότερα από 1.500 ευρώ το χρόνο ξοδεύουν οι Ελληνες για την Υγεία. Η μέση μηνιαία δαπάνη φτάνει τα 128,17 ευρώ. Απ' αυτά τα 25,54 ευρώ είναι για φάρμακα, τα 84,19 ευρώ για γιατρούς και τα 18,44 ευρώ για νοσοκομειακή περίθαλψη.
  • Το 34,5% του πληθυσμού το 2005 δε χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες Υγείας για διάφορους λόγους παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα.
  • Ο τζίρος των ιδιωτικών επιχειρήσεων την περίοδο 1997 - 2004 αυξήθηκε κατά 134,2%.
  • Τα κέρδη των 96 μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών αυξήθηκαν σε μια χρονιά κατά 36,8%.
  • Τα Ταμεία δίνουν πάνω από 2 δισ. το χρόνο στα ιδιωτικά θεραπευτικά και διαγνωστικά κέντρα. Μόνο οι εξετάσεις υψηλής τεχνολογίας κοστίζουν 74 εκατομμύρια ευρώ.
  • 150 κρεβάτια ΜΕΘ παραμένουν κλειστά, την ώρα που από τα νοσοκομεία λείπουν τουλάχιστον 25.000 νοσηλευτές και 3.500 γιατροί.

Το ΚΚΕ παλεύει για:

  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν ενιαίο και καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας αναπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και τους εργοδότες.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και κοινωνικοποίηση όσων ιδιωτικών επιχειρήσεων Υγείας - Πρόνοιας είναι κατάλληλες.
  • Καμία πληρωμή για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, για φάρμακα και θεραπείες. Να πληρώσουν το κράτος και οι επιχειρηματίες.
  • Δίκτυο δημόσιων δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών.

16ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σήμερα στη Μακρόνησο

Ενα πολύχρωμο και πολύβουο «ορμητήριο» των νέων που αντιστέκονται έχει στηθεί από την Παρασκευή στην Ανάβυσσο(φωτογραφία από το γλέντι το βράδυ της Παρασκευής). Χτες χιλιάδες νέοι απ' όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν στην εργατούπολη του Λαυρίου (αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Τρίτης) και σήμερα θα βρεθούν στο μαρτυρικό Μακρονήσι. Κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων: «Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε με ισχυρό ΚΚΕ!» (Αφιέρωμα στη Μακρόνησο, στο ένθετο «7μέρες»).


ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Μιλά για όσα οι άλλοι σιωπούν

Ισορροπώντας μεταξύ τυπικής νομιμότητας και ουσιαστικής παρανομίας, το ΚΚ Τουρκίας θίγει αυτά που ούτε οι «κοσμικοί» ούτε οι «ισλαμιστές» τολμούν να θίξουν.


Αύριο η εκδήλωση

Η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνει αύριο, Δευτέρα, στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 50-52) εκδήλωση με θέμα «Οι εκλογές και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ