Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ανεξέλεγκτα τα νοσοκομειακά απόβλητα

Οι κίνδυνοι για εργαζόμενους, ασθενείς και επισκέπτες των νοσοκομείων από την ανεξέλεγκτη διαχείριση των νοσοκομειακών ιατρικών αποβλήτων είναι δεδομένοι. Αυτό, βέβαια, ελάχιστα φαίνεται να ενοχλεί την κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο αποποιείται τις ευθύνες της, αλλά προσπαθεί και να εξωραΐσει την όλη κατάσταση. Αυτό έγινε και κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή σχετικής Ερώτησης της βουλευτή του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου.

Ο υφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος έριξε τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες κατασκεύασαν στην Αττική εργοστάσιο αποβλήτων - μαμούθ, που για να αποδώσει πρέπει να δέχεται πάνω από 20 τόνους αποβλήτων. Δεν είναι δυνατόν, είπε, να συγκεντρώνονται στην Αττική για διαχείριση τα απόβλητα από κάθε άκρη της Ελλάδας. Ενώ ισχυρίστηκε ότι τα νέα νοσοκομεία έχουν και αποτεφρωτήρα.

Η Β. Νικολαΐδου, επικαλούμενη σχετικές έρευνες, κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει πολιτική διαχείρισης των νοσοκομειακών αποβλήτων και στον συγκεκριμένο τομέα δεν έχει γίνει το παραμικρό. Μάλιστα, είπε ότι στο νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά εντοπίστηκαν ραδιενεργά υλικά τοποθετημένα δίπλα σε οικιακά απορρίμματα.

Πώς απάντησαν και απαντούν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού στο πρόβλημα; Με την παράδοση ενός ακόμα ιδιαίτερα ευαίσθητου για τη Δημόσια Υγεία τομέα στους εργολάβους. Οι οποίοι όχι μόνο αξιοποιούνται για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, αλλά επιπλέον αναδεικνύονται και στους πλέον ασύδοτους εργοδότες. Το τερπνόν δηλαδή μετά του ωφελίμου για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, σε βάρος πάντα των εργαζομένων και της υγείας τους.

«Ex officio» σύμβουλος τζόγου

«Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γ. Αλογοσκούφης είναι ένα από τα 63 μέλη που συμμετέχουν ex officio στο συμβούλιο κυβερνητών της Τράπεζας και όχι στο διοικητικό συμβούλιο αυτής, όπως λανθασμένα αναφέρεται...»!

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της περιβόητης, για την ιστορία του δομημένου ομολόγου, εταιρείας «North Asset Management», η οποία επιβεβαιώνει ότι ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, ο υπουργός Οικονομίας εν προκειμένω, συμμετέχει, με άλλους 62 ακόμη, σε κάποιο συμβούλιο κυβερνητών. Αν και ασκούν δημόσιο αξίωμα, συμμετέχουν παράλληλα σε μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία επιδίδεται σε αγοραπωλησίες τζόγου και σε τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου.

Είναι πρόβλημα αυτό; Μέγιστο. Αντε τώρα να αποδείξει ο κ. Αλογοσκούφης ότι δεν ξέρει τίποτα για την αμαρτωλή διαδρομή του περιβόητου ομολόγου, που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του υπουργείου του. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι ατομικό, ούτε καν ...παραταξιακό. Στη σχέση κεφαλαίου - πολιτικού προσωπικού, τους όρους του παιγνιδιού τούς καθορίζει το κεφάλαιο. Το πολιτικό προσωπικό απλώς στη συνέχεια τους εφαρμόζει. Αλλά έχει γίνει τόσο ξετσίπωτο το σύστημα, που οι όροι «δημόσιο» και «ιδιωτικό συμφέρον», μέσα στο αστικό τους περίβλημα πάντα, έχουν γίνει δυσδιάκριτοι.

Θέλετε και άλλες αποδείξεις; Ο υιός Μπους, πριν γίνει πρόεδρος, διηύθυνε πετρελαϊκή εταιρεία, όπως και ο Τσένεϊ με την περιβόητη «Χαλιμπάρτον», όπως και τόσοι άλλοι, των οποίων ουκ έστι αριθμός. Αυτούς φαίνεται ζήλεψε και ο κ. Αλογοσκούφης και έγινε ex officio μέλος σε μια τζογαδόρικη εταιρεία. Με τόσο ...καθαρούς όρους παίζεται το παιγνίδι της πολιτικής εξουσίας σήμερα.

Αφήστε τους στο βούρκο

«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα/ κακιά σκουριά δεν πιάνει»...

Θα τους το πούμε από την αρχή: Οση λάσπη και αν πετάξουν, όσες προβοκάτσιες και αν στήσουν, το ΚΚΕ δε θα το βάλουν στο χέρι. Οσους «μεγάλους τραγουδιστάδες» και αν βγάλουν στα κεραμίδια, το ΚΚΕ δε θα πέσει στη λάσπη που κολυμπάνε τα δύο μεγάλα κόμματα. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να εμπλακούμε στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων που έχουν στήσει οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ξέρουμε ότι τους ενοχλεί σφόδρα η πολιτική του ΚΚΕ. Τους ενοχλεί το γεγονός ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι το μόνο κόμμα που με επιμονή - ενάντια στο «επικοινωνιακό» ρεύμα - θέτει τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Μέσα, μα προπαντός έξω από τη Βουλή το ΚΚΕ επιχειρεί να βάλει στο κέντρο της προσοχής αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Οταν οι άλλοι έκαναν σημαία τους, τους «κουμπάρους» και τα «λαμόγια», οι κομμουνιστές μιλούσαν και συνεχίζουν να μιλάνε γι' αυτά που βασανίζουν τη λαϊκή οικογένεια.

Και όχι μόνο μίλησε γι' αυτά που «πονάνε». Αλλά κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, να κάνουν κριτήριο στην ψήφο τους, τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Αυτή η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ, είναι που ενοχλεί τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων.

Βλέπετε, τα κόμματα της δικομματικής εναλλαγής, δεν τα βολεύει η καθαρή πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα προβλήματα, στα προγράμματα και στις ιδέες. Γι' αυτό προτιμούν, τη «σκανδαλολογία», το φθηνό και ακίνδυνο - γι' αυτούς - εντυπωσιασμό, τους χαρακτηρισμούς και τις ατάκες για τηλεοπτική κατανάλωση. Αποφεύγουν σαν το διάβολο το λιβάνι την ουσιαστική αντιπαράθεση, γιατί τότε θα φανεί πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Οτι σχεδόν τίποτα δε χωρίζει τα δύο κόμματα. Οτι και οι δύο είναι δεμένοι με ομφάλιο λώρο με το σύστημα και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Γι' αυτό και επιτίθενται σε εκείνο το κόμμα που τους χαλάει τη σούπα της σκανδαλολογίας. Επιτίθενται σε κείνη την πολιτική δύναμη, που δε λέει να τους ακολουθήσει στη λούμπα με τα λασπόνερα. Γι' αυτό και του στήνουν προβοκάτσιες. Γι' αυτό αυτή η λύσσα, η επίθεση στο ΚΚΕ, χωρίς αρχές και χωρίς ίχνος τσίπας. Θέλουν να μας κάνουν όπως και τα μούτρα τους. Θέλουν να μας παρασύρουν μέσα στη λάσπη που βολοδέρνουν. Και το επιδιώκουν αυτό, γιατί κάθε μέρα διαπιστώνουν ότι ο καθαρός λόγος του ΚΚΕ, σαν το γάργαρο νερό, προκαλεί ερεθίσματα, βάζει σε σκέψεις μεγάλα τμήματα του λαού που έχουν απαυδήσει από τους σκυλοκαβγάδες, γονιμοποιεί συνειδήσεις και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Ε λοιπόν, δε θα τους κάνουμε το χατίρι. Δε θα τους ακολουθήσουμε στο βούρκο του δικομματισμού τους. Στο τελευταίο τους καταφύγιο... θα είναι απελπιστικά μόνοι τους. Το ΚΚΕ, θα συνεχίσει να συνομιλεί με το λαό στη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας. Γιατί μόνο αυτή τη γλώσσα γνωρίζει. Μόνο αυτή τη γλώσσα έμαθε στην 90χρονη βασανιστική και αγωνιστική του πορεία. Στους άλλους, στους υβριστές και τους συκοφάντες, αφήνει τη... «φάρμα» του δικομματισμού!


Γιάννης ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Θέμα... κουμάντου

Ολο «μπηχτές» ήταν ο Δ. Σιούφας σε μακροσκελή δήλωσή του για την πρόσφατη επίσκεψη Παπανδρέου στο κέντρο κατανομής του ΔΕΣΜΙΕ (διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας) στον Αγ. Στέφανο. Χαρακτήρισε... θετική την επίσκεψη, αλλά... λυπήθηκε που δεν ενημερώθηκε για να τον υποδεχτεί προσωπικά!

Μαζί δεν παρέλειψε να υπονοήσει ότι το ΠΑΣΟΚ διακρίνεται από... ασχετοσύνη περί της δομής της διαχείρισης του ηλεκτρικού ρεύματος, υπενθυμίζοντας - όπως είπε - στα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι ο ΔΕΣΜΙΕ έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας και ότι εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και όχι από τη ΔΕΗ. Αλλού όμως, είναι το «ζουμί» της δήλωσης. Στο σημείο που ο υπουργός επισήμανε ότι «τέλειο σύστημα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπάρχει πουθενά».

Ισως, θα λέγαμε εμείς, επειδή τα τελευταία χρόνια οι ιδιώτες κάνουν όλο και περισσότερο κουμάντο και στο νου τους έχουν να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν, αδιαφορώντας για την ενίσχυση των συστημάτων σε κάθε χώρα. Κι αυτά τα λέει και η ΕΕ...

Τα αγοραία...

«ΕΜΕΙΣ παρεμβαίνουμε και βάζουμε, εμείς, κανόνες στην αγορά υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων»! Ξέρετε ποιος το είπε αυτό χτες; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου...

Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε, όπου ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του «καπνίσει», πόσο μάλλον σε μία άτυπη προεκλογική περίοδο, αλλά και το ψέμα πρέπει - νομίζουμε - να έχει κάποια όρια.

Εκτός κι αν η μνήμη μας έχει εξασθενίσει τόσο πολύ, που δε θυμόμαστε τι έχει κάνει για «τα συμφέροντα των εργαζομένων» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έως και το 2004, της οποίας - πάντα από όσο θυμόμαστε - ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν μέλος.

Μιλάμε για το κόμμα που εισήγαγε τις απαλλαγές των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, που έβαλε τις βάσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, που υπονόμευσε τις συλλογικές συμβάσεις με τα «τοπικά σύμφωνα απασχόλησης», που ενίσχυσε τους νόμους του Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό και που ιδιωτικοποίησε όλες τις ΔΕΚΟ.

Επίσης μιλάμε για το κόμμα, του οποίου η παράταξη στη ΓΣΕΕ υπογράφει συμβάσεις με αυξήσεις ευτελισμού των μισθών, για το κόμμα που ξυλοφόρτωνε - ως κυβέρνηση - τους συνταξιούχους όταν απαιτούσαν να μη ζουν με συντάξεις πείνας και για το κόμμα που θέλησε να εφαρμόσει το νόμο Γιαννίτση.

Είναι οι ίδιοι, που, ως αντιπολίτευση, δε διαφώνησαν με την ουσία κανενός αντεργατικού νόμου που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και απλά καταψήφιζαν τυπικά, υποστηρίζοντας ότι μόνον αυτοί μπορούν να εφαρμόσουν τέτοιους νόμους, αφού είναι ...πιο ικανοί.

Ας είναι βέβαιοι εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη ότι όσο απελπισμένος και να είναι ο κόσμος από την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης τέτοια παραμύθια δεν μπορεί να τα «χάψει».

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ καταλάβει την ...τεράστια σημασία του Συνεδρίου της ΝΔ και ευτυχώς βρέθηκαν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες για να μας την εξηγήσουν: Ξεκαθαρίστηκαν - υποστηρίζουν - τα όρια «κράτους» και «κόμματος».


Εμείς, τώρα, να πιστέψουμε ότι όλοι αυτοί που μαζεύτηκαν για το συνέδριο πήγαν για να κάνουν τέτοιου είδους ...χαρτογραφήσεις; Μάλλον για να ξεπεράσουν τα «όρια» και από το «κόμμα» να βρεθούν στο «κράτος» με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις πήγαν.

Ξετσίπωτοι ψηφοθήρες

Μετριούνται σε χαμένες ανθρώπινες ζωές οι ελλείψεις και η υποβάθμιση στην οποία έχουν καταδικάσει το δημόσιο σύστημα Υγείας οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ξεδιάντροπα όμως -το τελευταίο διάστημα με ιδιαίτερη ένταση - τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να ψηφοθηρήσουν με τα χάλια που δημιούργησαν στον τομέα της Υγείας! Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, επισκέφτηκε το «Θριάσιο» νοσοκομείο και το «Κρατικό» της Νίκαιας και μοίρασε κούφιες υποσχέσεις για προσλήψεις προσωπικού και αύξηση κατά 1% του ΑΕΠ για την Υγεία. Οταν και στα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως και τώρα με την κυβέρνηση της ΝΔ, παραμένουν κενές 25.000 θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία που είναι πλέον σε οριακή λειτουργία, εξαιτίας και της οικονομικής ασφυξίας. Ακολούθησε ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με διάφορα πολιτικάντικα λεκτικά τρυκάκια, αξιώνοντας λίγο έως πολύ «συγχαρητήρια» για την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί στην Υγεία!

Ας τολμήσουν να τα πουν αυτά στους γονείς του 19χρονου πολυτραυματία που αναζητά αγωνιωδώς κλίνη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στους συγγενείς των 200 εγκαυματιών που κινδυνεύουν κάθε χρόνο εξαιτίας της απουσίας Μονάδων Εγκαυμάτων στη χώρα, την ώρα που παραμένει κλειστή η μοναδική Μονάδα Εγκαυμάτων Εντατικής Θεραπείας του «Λάτσειου» στο Θριάσιο γιατί δεν προσλαμβάνονται 15 εργαζόμενοι για τη λειτουργία του! Γι' αυτή την ξετσιπωσιά και μόνο αξίζει και στους δυο να μαυριστούν στις επερχόμενες εκλογές!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Μαύρο» στις «μεταρρυθμίσεις»

Ξεκάθαρη και «ομόφωνη» ήταν η απόφαση του συνεδρίου της ΝΔ για επιτάχυνση της στρατηγικής των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων πριν και μετά τις εκλογές. Ο Κ. Καραμανλής στο κλείσιμο του συνεδρίου δεν άφησε περιθώρια ψευδαισθήσεων για το τι έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από μια «νέα τετρατία» της γαλάζιας διακυβέρνησης: Νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Παιδείας, ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων...

Η συνέχιση της ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης με ταχύτερους μάλιστα ρυθμούς ήταν το μόνο ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού από το κατά τα άλλα «προεκλογικό» συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος. «Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται με χρονοδιάγραμμα τετραεατίας, συνεχίζονται και μετά τις εκλογές», διακήρυξε σε όλους τους τόνους. Βέβαια, απέφυγε να μιλήσει περισσότερο συγκεκριμένα για το περιεχόμενο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, προς δόξαν των διακηρύξεών του ότι «ο λαός στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις». Ισως όμως ήταν και περιττό, γιατί οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει «στρατηγική αλλαγών και μεταρρυθμίσεων». Οι «μεταρρυθμίσεις» είναι το κέλυφος της αντιλαϊκής επίθεσης των προηγούμενων τρεισήμισι χρόνων της γαλάζιας διακυβέρνησης, όπως ακριβώς ήταν «ο εκσυγχρονισμός» επί κυβερνήσεων Σημίτη. Το αβίαστο συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους τομείς. Η προσπάθεια του Κ. Καραμανλή να πείσει ότι τάχα ακολουθεί πιο «ήπια» πολιτική, μέσω του αυτοπροσδιορισμού της ΝΔ ως κόμμα του σύγχρονου κοινωνικού κέντρου και της φραστικής αποκήρυξης της πόλωσης και της οξύτητας, δεν ξεγελά κανένα. «Τα κόμματα δεν μπορεί να αφορίζουν τα άκρα και να επιλέγουν ακρότητες», είπε ο πρωθυπουργός, αλλά στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς κάνει ο ίδιος και η κυβέρνηση. Εμφανίζονται με δήθεν κεντρώο προσωπείο για να αποκρύψουν την ακραία αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν.

Αν κάτι καταδείχτηκε από το συνέδριο της ΝΔ, είναι το ξεκάθαρο ιδεολογικοπολιτικό στίγμα της κυρίαρχης πολιτικής. Η «λύση» των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων παραπέμπεται στην ανταγωνιστικότητα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Με άλλα λόγια λένε πως στη συνεχή ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων βρίσκεται ο απαραίτητος όρος για να βελτιωθεί η κατάσταση των εργαζομένων, να αντιμετωπιστεί η ανεργία, η ακρίβεια, να υπάρξουν καλύτερες υπηρεσίες στην Παιδεία και την Υγεία. Τα ισχυρίζονται αυτά ξεδιάντροπα, τη στιγμή ακριβώς που η ζωή αποδεικνύει τα ακριβώς αντίθετα.

Η άγρια διαμάχη μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξεγελάσει αυτή τη φορά τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Δεν είναι αναμέτρηση αντίπαλων με διαφορετικά πολιτικά προγράμματα και αντίθετα κοινωνικά συμφέροντα. Είναι μάχη για το έπαθλο της εξουσίας και τη νομή της λείας της, με σταθερό μέτωπο ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αποδυναμωθούν σημαντικά οι δύο μονομάχοι και ταυτόχρονα να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ. Με άλλους όρους θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι την αντιλαϊκή επίθεση, αν την επομένη των εκλογών υπάρχει μια συνεπής και μαχητική αντιπολίτευση προς όφελος των συμφερόντων τους.

Φοβούνται την αντιπαράθεση επί της ουσίας

Περίσσεψαν οι διακηρύξεις περί πολιτικού πολιτισμού και σεβασμού των κανόνων του δημοκρατικού παιχνιδιού στο συνέδριο της ΝΔ. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση η πράξη έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τα «ωραία λόγια». Ο Κ. Καραμανλής απέφυγε και αυτή τη φορά να ξεκαθαρίσει το θέμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, μιλώντας είτε με χρησμούς είτε με μισόλογα. Αποτέλεσμα, εντελώς προβλέψιμο, να ανοίξει αμέσως μετά την πρωθυπουργική ομιλία ένα νέος γύρος εκλογολογίας, εξαιρετικά βολικός βέβαια για την κυβέρνηση, που προτιμά να γίνεται «κουβέντα» γύρω από το «πότε θα κάνει τις εκλογές ο Κ. Καραμανλής», αν δηλαδή θα είναι Σεπτέμβρης ή Μάρτης κ.ο.κ., παρά να γίνεται συζήτηση για τον αρνητικό για τα λαϊκά στρώματα απολογισμό του κυβερνητικού έργου και τις δρομολογημένες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που θα ολοκληρώσουν την κατεδάφιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. (Το ίδιο επιχειρείται και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, με μόνη διαφορά ότι το κόμμα της κατ' ευφημισμόν αξιωματικής αντιπολίτευσης δημαγωγεί και ψηφοθηρεί πάνω στις συνέπειες της κυρίαρχης πολιτικής). Ομως αυτή ακριβώς πρέπει να είναι η βασική έγνοια των εργαζομένων. Πώς θα ανακόψουν αυτή την επέλαση της βάρβαρης επίθεσης. Και «οι πέτρες» σε αυτό τον τόπο ξέρουν ότι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ο καλύτερος τρόπος.

Επικοινωνιακά παιχνίδια

Η υποκρισία έχει και τα όριά της. Δυστυχώς όμως δε φαίνεται να τα γνωρίζει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης. Ετσι, λοιπόν, ενώ είναι συνυπεύθυνος και ως νομάρχης και ως στέλεχος της ΝΔ, για την πολιτική εγκατάλειψης της υπαίθρου και καθυστέρησης στην υλοποίηση βασικών έργων υποδομής, εμφανίστηκε πρόσφατα «μπροστάρης» στην κινητοποίηση του λαού της επαρχίας Λαγκαδά που διεκδίκησε αγωνιστικά ανάπτυξη και συντήρηση του οδικού δικτύου. Ενός οδικού δικτύου που σε πολλά σημεία του είναι σε άθλια κατάσταση και ευθύνεται για μια σειρά σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Τα γνωστά επικοινωνιακά παιχνίδια του νομάρχη Θεσσαλονίκης στόχο έχουν να εγκλωβίσουν τον κόσμο. Να τον αποπροσανατολίσουν καλλιεργώντας την αυταπάτη πως για την καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων υποδομής που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, δε φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά... οι κακοί διαχειριστές της, υπουργοί, γραμματείς κλπ, που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό. Ομως, μια του κλέφτη δυο του κλέφτη... οι εργαζόμενοι τους πήραν χαμπάρι. Μένει να δώσουν τη δική τους απάντηση μαυρίζοντας το δικομματισμό και ενισχύοντας το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα ο εργαζόμενος λαός της επαρχίας Λαγκαδά που ζει, χρόνια τώρα, και τη συγκοινωνιακή απομόνωση, την έλλειψη έργων προστασίας του περιβάλλοντος, δασοπροστασίας, αντιπλημμυρικής θωράκισης κλπ.

MEGA προβοκάτορες

Στο μεταμεσονύκτιο δελτίο ειδήσεων της Κυριακής, το MEGA έκανε εκείνο που φαίνεται ότι ...παρέλειψε να κάνει σε όλα τα προηγούμενα κυριακάτικα δελτία ειδήσεων: Ενώ έπαιζε το θέμα με τον Πάγκαλο και την προβοκάτσια του κατά του ΚΚΕ, έριξε πλάνο με τον Καραμανλή και την Αλ. Παπαρήγα να τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους! Τι ήταν αυτό; Κάποιο Πάσχα σε στρατιωτική μονάδα, όπου πηγαίνουν οι αρχηγοί των κομμάτων, παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και άλλοι προσκαλεσμένοι!

Το MEGA, λοιπόν, κάνοντας λόγο για το παραπάνω θέμα, θεώρησε άκρως ...ενημερωτικό να ψάξει και να ανασύρει από το αρχείο του το παραπάνω πλάνο!! Αρα, η συνεργασία ΚΚΕ - ΝΔ είναι ...φανερή!..

MEGA προβοκάτορες!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ