Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Οξείες αντιδράσεις για τη «συνάντηση του Βερολίνου»
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Σέρβοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποκήρυξαν χτες τα στελέχη της αντιπολίτευσης ως προδότες λόγω της επιθυμίας τους να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη για αργότερα χτες βράδυ συνάντηση με ανώτερους Αμερικανούς και Ευρωπαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Βερολίνο.

Ο Ντραγκοσλάβ Αβράμοβιτς, πρώην εργαζόμενος στην Παγκόσμια Τράπεζα και πρώην διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας, και ο Ζόραν Ντζίτζιτς, ηγέτης της «Συμμαχίας για την Αλλαγή» είναι μεταξύ άλλων τα στελέχη της αντιπολίτευσης που επρόκειτο να συναντηθούν με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, τον επικεφαλής της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Χαβιέ Σολάνα, και ενδεχομένως με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ.

Χτες, η κρατική τηλεόραση, αναφερόμενη στη συνάντηση του Βερολίνου, επέκρινε τους ηγέτες της σερβικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες που υπηρετούν όσους προσπάθησαν να καταστρέψουν τη χώρα στη διάρκεια των 78ήμερων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της χώρας».

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Βόγισλαβ Σέσελι, εφορμούσε ομοίως κατά στελεχών της σερβικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως «συνεχίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό προκειμένου να τους δοθούν εντολές για να εργαστούν σε βάρος της χώρας και του λαού μας».

Στελέχη της σερβικής αντιπολίτευσης δήλωναν προχτές πως βασικό θέμα των συζητήσεων που θα έχουν με την Ολμπράιτ και τον Σολάνα θα είναι οι οικονομικές δυσκολίες της Σερβίας και οι συνεχιζόμενες διεθνείς κυρώσεις σε βάρος του Βελιγραδίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ