Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Με ... πειθαρχικό παράπτωμα τιμωρείται δασκάλα!

...επειδή υπερασπίστηκε την ιστορική αλήθεια

Με το πειθαρχικό παράπτωμα της «ανάρμοστης συμπεριφοράς με απρεπείς εκφράσεις» κατηγορείται η Δασκάλα του 4ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου, Καλλιόπη Μαθιουδάκη, επειδή τόλμησε να παρουσιάσει την ιστορική αλήθεια χωρίς παραποιήσεις.

Η δίωξη σε βάρος της δασκάλας είχε ασκηθεί μετά από ομιλία της σε εκδήλωση της Νομαρχίας Λασιθίου για τον εορτασμό της μάχης της Κρήτης και τη γενοκτονία των Ποντίων.

Τα όσα είπε η δασκάλα, για τους πρώτες πυρήνες αντίστασης στην Κρήτη που δημιούργησαν κομμουνιστές καθώς και για τις ευθύνες της κυβέρνησης του Ελ. Βενιζέλου σε σχέση με τους Ελληνες του Πόντου, ενόχλησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα, ο οποίος προκάλεσε επεισόδιο όταν με προκλητικό τρόπο αποχώρησε από την αίθουσα κατηγορώντας την ομιλήτρια για τα όσα έλεγε, δίνοντας στη συνέχεια προφορική εντολή για την πειθαρχική δίωξη της δασκάλας.

Αρχικά, η Καλλιόπη Μαθιουδάκη, σύμφωνα με το έγγραφό της κλήσης της σε απολογία, κατηγορήθηκε γιατί χαρακτήρισε τον Περιφερειάρχη Κρήτης «αγενή» καθώς και γιατί τα όσα είπε στην ομιλία της δεν αποτελούν την επικρατούσα άποψη, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

Με επίσημο, λοιπόν, έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης ανακοινώθηκε χτες στη δασκάλα ότι προχωρούν στην αυστηρή επίπληξή της για ανάρμοστη συμπεριφορά συνιστώντας της μάλιστα στο εξής να φέρεται με ευπρέπεια.

Εγείρονται έτσι ερωτήματα όπως:

Από πότε, εκπρόσωπος κυβέρνησης σε μια Περιφέρεια δίνει εντολή για πειθαρχική δίωξη σε βάρος δασκάλας, επειδή υποστηρίζει την ιστορική αλήθεια και λέει ελεύθερα τη γνώμη της; Ποιος είναι αυτός που ερμηνεύει ή καθορίζει το ποια είναι η επικρατούσα άποψη και το δημόσιο αίσθημα; Καθώς επίσης τι σημαίνει «να φέρεστε με ευπρέπεια»; Μήπως να δεχόμαστε ό,τι μας επιβάλλει η «επικρατούσα άποψη» πότε της ΝΔ, πότε του ΠΑΣΟΚ και των συμφερόντων που υπερασπίζονται; Αν εννοούν αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να τους πούμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πειθαρχικό για εκπαιδευτικούς της Χαλκίδας που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη μόρφωση(2022-01-18 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για δίωξη εκπαιδευτικού(2014-07-11 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο διωκόμενο εκπαιδευτικό(2013-07-05 00:00:00.0)
Επιμένουν στη δίωξη... της ιστορικής αλήθειας!(2007-05-30 00:00:00.0)
Αγωνιστής, δάσκαλος, λογοτέχνης(2005-11-17 00:00:00.0)
Αδικη δίωξη γιατρού(2003-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ