Κυριακή 24 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 24/6
  • Νίκος Μαμαγκάκης
    Νίκος Μαμαγκάκης
    Αποκλειστικά έργα Μότσαρτ παρουσιάζει η Παιδική Χορωδία και Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, στο Ηρώδειο (μμ), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Σολίστ: Νίκος Νικόπουλος (φλάουτο).
Δευτέρα 25/6
  • Διήμερο αφιέρωμα στον Νίκο Μαμαγκάκη, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη. Σήμερα θα παρουσιαστεί η «Μπαλάντα του Ερωτόκριτου» και άσματα. Τραγουδούν: Σαβίνα Γιαννάτου Γιάννης Ιδομενέως, Ανδρέας Σμυρνάκης, Μαρίνα Δακανάλη, Παναγιώτης Παπαϊωάννου. Αύριο οι Σαβίνα Γιαννάτου, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Νένα Βενετσάνου, Ορφέας Περίδης, Σοφία Παπάζογλου, Ζαχαρίας Καρούνης, Δημήτρης Κοντογιάννης, Παναγιώτης Λάλεζας κ.ά. παρουσιάζουν μια ανθολογία τραγουδιών του συνθέτη.
  • Ξεκινά στο Μέγαρο Μουσικής το πενθήμερο χορού που παρουσιάζουν η Hellenic Dance Company και η Κρατική Σχολή Χορού (μέχρι 29/6). Παρουσιάζουν ένα σπονδυλωτό θέαμα με τίτλο «War», σε χορογραφίες των Martha Graham, Pascal Rioult, Jasmin Vardimon, Hofesh Sechter, καθώς και της ομάδας «RootlessRoot» των Λίντας Καπετανέα και Josef Frucek.
  • Το γαλλικό μουσικό σύνολο «Ensemble Intercontemporain» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη μουσική του 20ού-21ου αιώνα, με έργα Ντεμπισί, Μπέλα Μπάρτοκ, Μπουλέζ, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
  • «Αντιγόνη» στην Επίδαυρο
    «Αντιγόνη» στην Επίδαυρο
    Δύο από τους σημαντικότερους Ελληνες τραγουδοποιούς, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώνουν τραγούδια, ψυχή, μεράκι, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, στο Λυκαβηττό (9.30μμ).
  • Στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» (Λόφος Φιλοπάππου), στις 7.30μμ, πραγματοποιείται η 6η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων «Εμμέλεια 2007», με χορούς και λαϊκά δρώμενα από πολλούς συλλόγους.
  • Με μουσικό αφιέρωμα στον Ακη Πάνου ξεκινούν οι εκδηλώσεις (κάθε Δευτέρα) στο Πάρκο Αϊ Γιάννη - «Ξύλινα» Καισαριανής.
Τρίτη 26/6
  • Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο ερμηνεύει έργα Ντιτιγιέ, Σνίτκε και Γιώργου Τσοντάκη, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Τετάρτη 27/6
  • Στην Πειραιώς 260 παρουσιάζεται το έργο «Ιβανόφ» του Τσέχοφ σε βερολινέζικη ανάγνωση (Volksbuhne Βερολίνου) και σκηνοθεσία του Βούλγαρου Ντ. Γκότσεφ.
  • Στον ίδιο χώρο, στις 11.30μμ, συναυλία με τη Wilbi, μια ιδιότυπη φιγούρα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της Ιταλίας. Παρουσιάζει το «Perspective», συνδυάζοντας την περφόρμανς με τον ζωντανό ηλεκτρονικό ήχο και εμφανίζεται με ένα χειροποίητο φόρεμα από μεταλλικά ελάσματα συνδεμένα με ενισχυτή, θυμίζοντας αλλόκοτο μουσικό όργανο.
  • Συναυλία του Πλάσιντο Ντομίνγκο, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, αφιερωμένη στα προγράμματα των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», για τα παιδιά θύματα της βίας και του υποσιτισμού στο Νταρφούρ.
Πέμπτη 28/6
  • Αλκίνοος Ιωαννίδης - Σωκράτης Μάλαμας
    Αλκίνοος Ιωαννίδης - Σωκράτης Μάλαμας
    Η Δήμητρα Γαλάνη, μετά από πολλά καλοκαίρια, προσκαλεί σε μια μεγάλη συναυλία, στο Λυκαβηττό, όπου θα παρουσιάσει τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «Ντάμα Κούπα», αλλά και παλιότερα. Μαζί της, ο Ιταλός τραγουδοποιός Vinicio Capossela και ο Γιώργος Καραδήμος.
  • Μαγευτικά κουβανέζικα ηχοχρώματα από τέσσερα μέλη της σπουδαίας ορχήστρας «Buena Vista Social Club», στις 9μμ, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού.
  • Συναυλία του εξαιρετικού - κουρδικής καταγωγής καλλιτέχνη - Omar Faruk Tekbilek, στο Κηποθέατρο Παπάγου (9μμ).
Παρασκευή 29/6
  • Ξεκινούν τα Επιδαύρια με την επανάληψη από τη νέα ΣΚΗΝΗ της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή. Μετάφραση: Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βογιατζής. Σκηνικά - κοστούμια: Χλόη Ομπολένσκι. Φωνητικά σχήματα: Σπύρος Σακκάς. Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης. Παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Λευτέρης Βογιατζής, Νίκος Κουρής, Δημήτρης Ημελλος, Εύη Σαουλίδου κ.ά.
  • Τα διαφορετικά μουσικά πρόσωπα του έρωτα τραγουδούν ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Πέμη Ζούνη, στο Δημοτικό Θέατρο Παπάγου (9μμ). Μια μουσική παράσταση πλημμυρισμένη από ποικίλες μουσικές εκφράσεις για τον έρωτα, που έγινε όπερα ή ροκ μπαλάντα, ζεϊμπέκικο ή καντάδα.
  • Το «Θέατρο Τέττιγες» παρουσιάζει στο Θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη, 9.30μμ), τις μονόπρακτες κωμωδίες «Η κόρη του παντοπώλου» του Αγγελου Βλάχου και «Ζητείται υπηρέτης» του Μπάμπη Αννινου, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού.
Σάββατο 30/6
  • Σε μια αξέχαστη μουσική εμπειρία προσκαλεί ο πατέρας της funk μουσικής, George Clinton, στις 9μμ, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού.

Μίλτος Πασχαλίδης - Πέμη Ζούνη
Μίλτος Πασχαλίδης - Πέμη Ζούνη

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ