Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9809

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ
Αφησε έργο ωραίο και αληθινό

Στη μακρόχρονη εικαστική του πορεία, ο Κ. Κλουβάτος ποτέ δεν κατέφυγε στον εντυπωσιασμό και την ευκολία. Πνεύμα ανήσυχο, δουλευτής ακαταπόνητος, διακρινόταν για την έντονη κοινωνικότητά του, την αφοσίωση στην τέχνη του, την πίστη στις αξίες της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και της λαϊκής μας τέχνης. Χωρίς ποτέ να τις διαπραγματευτεί για την προβολή του ονόματός του, χωρίς ποτέ να βολευτεί σε άσκοπες δημόσιες εμφανίσεις, δημιούργησε ένα έργο «αυθόρμητο και λιτό».


ΣΕΛ.  4   -   5


Το Μουσείο της Αντίστασης στο Περιστέρι

Οργανώθηκε με λαϊκή πρωτοβουλία και εθελοντική δουλιά. «Παιδί» της αναγκαιότητας να «φτάσει» στη νέα γενιά η ιστορία των λαϊκών αγώνων και ιδιαίτερα της λαμπρής περιόδου 1940-1949. «Χρέος» να τιμηθούν οι χιλιάδες λαϊκοί ήρωες της Αντίστασης του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.


ΣΕΛ.  10  -  11
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Ερευνες για λιγότερο επικίνδυνα αναισθητικά

Ασθενείς που εγχειρίζονται με γενική αναισθησία αναφέρουν ότι ξύπνησαν για λίγο κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, αν και δεν ένιωσαν πόνο ή απόγνωση. Είναι μια από τις αδυναμίες των σημερινών αναισθητικών. Οι επιστήμονες προσπαθούν να αναπτύξουν μια νέα γενιά εξειδικευμένων φαρμάκων χωρίς τους σημερινούς κινδύνους.


ΣΕΛ.  7
ΤΑΤΟΪ
Εκκωφαντική ... σιωπή για τη χρήση

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται και για προεκλογικούς λόγους το πρώην βασιλικό κτήμα, αλλά τα σημαντικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.


ΣΕΛ.  3
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Στο έλεος των εφοπλιστών

Δρομολόγια που καθορίζονται με κριτήριο τα εφοπλιστικά κέρδη, απανωτές ανατιμήσεις στα εισιτήρια και σαπιοκάραβα που ταξιδεύουν ανενόχλητα. Οι νησιώτες, οι εργαζόμενοι και η νεολαία επιβάλλεται να «πάρουν τα μέτρα τους».


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ