Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9809

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Χωρίς πρόληψη και αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών

Ο ιδεολογικός εξωραϊσμός των ναρκωτικών ανεβάζει τη χρήση ανάμεσα στους νέους. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, κινείται στον άξονα της συντήρησης και της διαχείρισης του προβλήματος, με κεντρικό προσανατολισμό τη δημιουργία κέντρων υποκαταστάτων στα δημόσια νοσοκομεία. Απεργίες των εργαζομένων στις κεντρικές κρατικές δομές κατά των ναρκωτικών.


ΣΕΛ.  18   -   19

ΚΡΙΤΗΡΙΟ Η ΑΝΕΡΓΙΑ για την καταδίκη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η ενίσχυση του ΚΚΕ δυναμώνει την πάλη για την ουσιαστική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, για τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ανακουφίζουν πραγματικά τη θέση τους

  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είτε από τη θέση της κυβέρνησης, είτε από αυτήν της αντιπολίτευσης, έχουν αναλάβει τη διαχείριση της ανεργίας προς όφελος του κεφαλαίου. Οι ψηφοθηρικοί καυγάδες και τα παιχνίδια στις πλάτες των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η πραγματική ανεργία αυξάνεται αντί να μειώνεται. Οτι στο όνομα δήθεν της καταπολέμησής της «μπουκώνουν» τους εργοδότες με χρήματα των εργαζομένων, στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών «ενεργητικών πολιτικών» απασχόλησης. Οτι το κεφάλαιο αξιοποιεί την ανεργία ως μέσο εκβιασμού, για το χτύπημα των δικαιωμάτων συνολικά των εργαζομένων.
  • Η ανεργία είναι φαινόμενο σύμφυτο με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και η εξάλειψή της απαιτεί την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτό λέει το ΚΚΕ στους άνεργους και τις οικογένειές τους, καλώντας τους να τιμωρήσουν και με την ψήφο τους τα κόμματα που ευθύνονται για την ανεργία. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, που παλεύει για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, για τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ανακουφίζουν πραγματικά τη θέση τους.

ΣΕΛ.  7   -   9

33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στη Γεωπονική, με χαιρετισμό της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στις 9.30 το βράδυ. Τελευταία μέρα σήμερα και για το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Περιστέρι. Ακολουθούν: το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πειραιά και το 16ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που φέτος θα γίνει στο Λαύριο και τη Μακρόνησο.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Ενισχύονται τα αντιδραστικά χαρακτηριστικά της ΕΕ

Νέα συνθήκη, που ενισχύει τα αντιδραστικά χαρακτηριστικά της ΕΕ και δίνει νέα όπλα για την κατεδάφιση των δικαιωμάτων των λαών, υπέγραψαν χτες το πρωί οι 27 ηγέτες της ΕΕ.


ΣΕΛ.  2
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Οι ηθικοί αυτουργοί της παλαιστινιακής κρίσης

Για «ανάγκη ειρήνης» μιλούν σήμερα όσοι αρνήθηκαν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή και τον αγώνα για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία, όπως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  27
ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ
Υπηρέτες του αφέντη

Η βία και η καταστολή εκφράζονται πριν απ' όλα στη βάση της οικονομίας, στις σχέσεις παραγωγής. Το κράτος, αυτό το κράτος, έρχεται - υπάρχει για να εκφράσει αυτές τις σχέσεις, να τις υπερασπίσει.


ΣΕΛ.  12   -   13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ