Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9810

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις

  • Η ανασφάλεια, η κυριαρχία της απουσίας οραμάτων, η ανεργία, η δουλιά χωρίς δικαιώματα, η φτώχεια, οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, το στημένο δίχτυ της υποκουλτούρας, καθορίζουν το χαρακτήρα αυτής της τραγωδίας.
  • Μεγάλος ένοχος ο νόμος του καπιταλιστικού συστήματος της αύξησης των κερδών της πλουτοκρατίας με την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την περιθωριοποίηση όσων «περισσεύουν».
  • Μαζική εξόρμηση της ΚΝΕ με το μήνυμα: «Οχι σε όλα τα Ναρκωτικά».

ΣΕΛ.  25

Είμαστε Μ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ και είναι οι περισσότεροι
  • Η προεκλογική παροχολογία της κυβέρνησης της ΝΔ και η αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων για ανθρώπινη ζωή και τον πλούτο που παράγεται.
  • Ανθρώπινη ζωή είναι να έχεις σταθερή και σίγουρη δουλιά για όλη σου τη ζωή, όχι να ζεις με ανασφάλεια. Σήμερα θαυμάσια μπορούμε να δουλεύουμε 35 ώρες τη βδομάδα, πέντε μέρες τη βδομάδα, 7 ώρες τη μέρα.
  • Ανθρώπινη ζωή είναι, όταν αποφασίζεις να κάνεις παιδιά, να μπορείς να τα κάνεις και να μην έχεις άγχος. Ανθρώπινη ζωή είναι να υπάρχει δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
  • Ανθρώπινη ζωή είναι να ζεις σ' ένα περιβάλλον με πράσινο, με ελεύθερους χώρους, πράγματα που είναι ανύπαρκτα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Να υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα, να υπάρχουν δάση, να ζούμε μια ζωή όπου να μπορείς να τη χαρείς, με ελεύθερο χρόνο.
  • Η σύγχρονη πολιτική που χαράσσεται και στην ΕΕ, τη σημαία της οποίας σηκώνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μόνο αντεργατική και αντιλαϊκή. Είναι 100% αντινεανική. Αντί δηλαδή η επόμενη γενιά να έχει περισσότερες κατακτήσεις από την προηγούμενη, έχει λιγότερες. Αυτά, μπροστά στην κάλπη, οι εργαζόμενοι και οι νέοι δεν πρέπει να τα ξεχνούν.

ΣΕΛ.  8  -  11

33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Δε στριμώχνονται στα μέτρα των πλουτοκρατών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή τα Φεστιβάλ της Σπουδάζουσας και των Μαθητών της ΚΝΕ. Πλήθος νέων παιδιών παρακολούθησε και συμμετείχε στις εκδηλώσεις στέλνοντας μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας. Το ταξίδι του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» συνεχίζεται τις επόμενες μέρες στον Πειραιά, σε εργατικούς χώρους και στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο. Το κάλεσμα ένα: «Μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους. Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει».


ΣΕΛ.  16   -   17


ΑΝΕΡΓΙΑ
Κοινός αντίπαλος για Ελληνες και μετανάστες

Σύσκεψη διοργάνωσε την Κυριακή η ΚΟΑ του ΚΚΕ, στα πλαίσια της πλατιάς εξόρμησης που θα κορυφωθεί στις 3 Ιούλη και το 7ο Τριήμερο μεταναστών που ξεκινάει την Παρασκευή.


ΣΕΛ.  21
ΔΙΚΗ «ΣΑΜΙΝΑ»
Συγχωροχάρτι στην εφοπλιστική ασυδοσία

Στα πρόσωπα των ναυτεργατών εξαντλήθηκε και σε δεύτερο βαθμό το «γράμμα του νόμου».


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ