Τετάρτη 30 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νίκη «κεντροδεξιάς»

ΡΩΜΗ.--

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε η λεγόμενη «κεντροδεξιά» στις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Ιταλία, ενώ ο λεγόμενος «κεντροαριστερός» συνασπισμός του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι δε φαίνεται να υπέστη μεγάλες απώλειες, παρ' όλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως έξι στους δέκα πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η λεγόμενη «κεντροδεξιά» εδραίωσε και ενίσχυσε τις δυνάμεις της ιδιαίτερα στο βορρά της Ιταλίας, ενώ απέσπασε το δήμο της Βερόνας από τη λεγόμενη «κεντροαριστερά». Η τελευταία έλαβε τη δημαρχία στο Αγκριτζέντο της Σικελίας, διατήρησε τον έλεγχο στη Γένοβα, ενώ οδήγησε σε επαναληπτικό γύρο στην Πάρμα.

Συνολικά 10 εκατομμύρια Ιταλοί κλήθηκαν να ψηφίσουν για να εκλέξουν τους δημοτικούς άρχοντές τους σε 860 πόλεις και σε 7 περιφέρειες τον κυβερνήτη τους, ενώ η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 74%, ελαφρώς χαμηλότερο συγκριτικά με τις προηγούμενες τοπικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες, χωρίς να έχουν καταμετρηθεί όλα τα ψηφοδέλτια, η λεγόμενη «κεντροδεξιά» φαίνεται να κατακτά τις 4 από τις 6 περιφέρειες, ενώ για την 7η περιφέρεια θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές μιας και κανένας υποψήφιος δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ποσοστό άνω του 50%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ