Τετάρτη 30 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Κάστρο: «Δεν μπορείς να σκοτώσεις τις ιδέες»

ΑΒΑΝΑ.--

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους συμβολίζει τις περισσότερες κακουχίες της ανθρωπότητας, τόνισε σε άρθρο του τη Δευτέρα ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο. «Προσθέστε την πείνα που πλήττει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, την ιδέα μετατροπής τροφίμων σε καύσιμα και αναζητήστε ένα σύμβολο και αυτό θα είναι ο Τζορτζ Μπους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Φιντέλ Κάστρο τόνισε επίσης πως για τα εκατό δισεκατομμύρια δολάρια που ξοδεύει ετησίως ο Μπους για τον πόλεμο στο Ιράκ θα μπορούσαν να είχαν εκπαιδευτεί 999.990 γιατροί για να φροντίσουν 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους που σήμερα δε λαμβάνουν καμία ιατρική περίθαλψη. Ο ίδιος κατηγόρησε τον Μπους ότι διέταξε το θάνατό του προσθέτοντας ότι «δεν είμαι ο πρώτος και δε θα είμαι ο τελευταίος από αυτούς που ο Μπους διέταξε να τους στερήσουν τη ζωή». Ομως «δεν μπορείς να σκοτώσεις τις ιδέες», συνέχισε ο Κάστρο αποδίδοντας τα λόγια αυτά σε έναν μαύρο υπολοχαγό του στρατού του Μπατίστα κατά την προσπάθεια κατάληψης του στρατοπέδου Μονκάδα το 1953. «Αυτά τα σπουδαία λόγια σας τα αφιερώνω, κύριε Μπους», κατέληξε.

Συμφωνία για αγορά διατροφικών προϊόντων

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά αμερικανικών διατροφικών προϊόντων, ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων ανάμεσα στις κουβανικές αρχές και αντιπροσώπους από 10 αμερικανικές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ