Τετάρτη 30 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με τη δύναμη και της ψήφου

Από την έκβαση της επικείμενης εκλογικής μάχης θα καθοριστεί σε ένα μεγάλο βαθμό αν την επαύριο η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, το εργατικό και λαϊκό κίνημα της χώρας, θα έχουν κατακτήσει καλύτερες θέσεις και ανακτήσει έδαφος χαμένο στον ασίγαστο πόλεμο με το μεγάλο κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το εκπροσωπούν. Πρόκειται για μια μάχη, κρίσιμη ωστόσο για το παρόν και το μέλλον, που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει το πέρασμα του λαού στην αντεπίθεση, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του, την απόσπαση κατακτήσεων.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο αν ο λαός με την ψήφο του βάλει σοβαρά εμπόδια στη δικομματική εναλλαγή. Να αναδειχτούν αδύναμη κυβέρνηση, αδύναμη αξιωματική αντιπολίτευση. Σ' αυτές τις εκλογές δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους του μόχθου να τιμωρήσουν πολιτικά αυτούς που ευθύνονται για τα προβλήματά τους, τιμωρία που θα είναι ολοκληρωμένη στο βαθμό που συνοδευτεί με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Και να το κάνουν με τη συνείδηση ότι τα προβλήματα είναι κοινά για εργάτες και αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες, απορρέουν από την κοινή στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν οφείλουν την ύπαρξή τους ούτε στο ήθος του ενός ούτε στο ύφος του άλλου, ούτε στις διαχειριστικές τους ικανότητες.

Επειτα από τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ, η εμπειρία αποδεικνύει πλέον αυτό που ενστικτωδώς οι άνθρωποι του μόχθου αντιλαμβάνονται, ότι αυτά τα κόμματα έχουν κοινή γραμμή πλεύσης σε ρότα εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και υπονόμευσης των λαϊκών συμφερόντων. Αυτή η κοινή γραμμή πρέπει να καταδικαστεί στις εκλογές, με την ψήφο του ο λαός να τοποθετήσει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική αυτών των δύο κομμάτων, να την ανακόψει. Να προκαλέσει κλυδωνισμούς στους πολιτικούς στυλοβάτες του μεγάλου κεφαλαίου.

Την επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να πνεύσει για τον λαό και το κίνημά του ένας αέρας αισιοδοξίας και ελπίδας. Αρκεί να προσέλθει στις κάλπες αξιοποιώντας την ίδια του την εμπειρία από την οποία προκύπτει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλληλοσυμπληρώνονται στην άσκηση μιας πολιτικής βαθιά αντιλαϊκής. Κανένα από τα δύο δε θα μπορούσε χωρίς τη στήριξη του άλλου να προχωρά και να βαθαίνει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Να παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα που επιτάσσουν οι σύγχρονες ανάγκες της πλουτοκρατίας, πετσοκόβοντας τα λαϊκά δικαιώματα σε όλους τους τομείς, στην παιδεία και την υγεία, στην πλήρη δουλιά με αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συντάξεις, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό κλπ.

Ακόμα και η μεταξύ τους αντιπαράθεση προσφέρεται για να βγουν συμπεράσματα αφού δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο το περιεχόμενο της εφαρμοζόμενης πολιτικής που τους δεσμεύει και τους δύο γιατί είναι αυτή η πολιτική που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα του κεφαλαίου το οποίο και εκφράζουν. Ο καθένας διεκδικεί για τον εαυτό του την πρωτοκαθεδρία, τα ηνία της κυβερνητικής εξουσίας για να συνεχίσει από 'κει που σταμάτησε ο προηγούμενος.

Ας τους σταματήσουμε. Με ψήφο στο ΚΚΕ, με όξυνση της πάλης που να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις για το λαό, να σπάσει τη δικομματική παγίδα, απελευθερώνοντας την τεράστια λαϊκή δύναμη που βρίσκεται εκεί εγκλωβισμένη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ