Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Πιέζεται να παραιτηθεί ο Ολμέρτ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στο Ισραήλ μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της διερευνητικής επιτροπής υπό τον δικαστή Βίνογκραντ. Η έκθεση επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες για «ελλιπή ή κακό σχεδιασμό, για λάθος πολιτικές και στρατιωτικές εκτιμήσεις» στον πρωθυπουργό Ολμέρτ, στον υπουργό Αμυνας Αμίρ Πέρετζ (του Εργατικού Κόμματος) και στον, ήδη, παραιτηθέντα, αρχηγό του ισραηλινού ΓΕΣ, Νταν Χαλούτζ, για την εισβολή στο Λίβανο, το περασμένο καλοκαίρι.

Η υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι ζήτησε, χθες, την παραίτηση Ολμέρτ, όπως και αρκετοί βουλευτές του κόμματός του, «Καντίμα». Ο Ολμέρτ, από την άλλη, δήλωσε ότι «θα παραμείνει για να αναλάβει τις ευθύνες του». Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση Ολμέρτ να παραιτηθεί, παραιτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «Καντίμα». Εντονη, επίσης, ήταν η φημολογία ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο υπουργός Αμυνας Πέρετζ.

Το πόρισμα της έκθεσης σχολίασε, χθες, και ο ηγέτης της λιβανικής «Χεζμπολάχ», Σαγιάντ Χασάν Νασράλαχ, δηλώνοντας ότι «μπορεί το Ισραήλ να είναι εχθρός μας, αλλά σεβόμαστε το ότι αναγνώρισε την αποτυχία του στη διάρκεια του πολέμου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ