Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
«Αναμέτρηση» για το ... «θεαθήναι»

ΠΑΡΙΣΙ.-

Με το βλέμμα στην τηλεοπτική οθόνη αναμένονταν να είναι, χθες βράδυ, εκατομμύρια Γάλλοι ψηφοφόροι, καθώς, περίπου στις 10 ώρα Ελλάδας, είχε προγραμματιστεί να αρχίσει η τηλεοπτική «αναμέτρηση» ανάμεσα στους 2 υποψηφίους για το θώκο των Ηλυσίων Πεδίων στο β` γύρο των Προεδρικών, την Κυριακή. Το ντιμπέιτ των Σεγκολέν Ρουαγιάλ και Νικολά Σαρκοζί επρόκειτο να μεταδοθεί από όλα τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Αν και ορισμένοι εκτιμούσαν ότι η έκβαση της «αναμέτρησης» θα μπορούσε να εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα στην ψήφο της Κυριακής, οι περισσότεροι αναλυτές συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι η πλειοψηφία των Γάλλων έχει, ήδη, αποφασίσει μεταξύ των 2 υποψηφίων. Την άποψη αυτή υπερασπίστηκε και ο Νικολά Σαρκοζί, μία μέρα μετά την ανακοίνωση του ηγέτη του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» Ζαν Μαρί Λεπέν, που κάλεσε τους ψηφοφόρους του «να απέχουν» από τις κάλπες του β` γύρου.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, από την άλλη, αναμενόταν να εμφανιστεί ενισχυμένη απέναντι στον Σαρκοζί, μετά την προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε, την Τρίτη, στο στάδιο Σαρλετί, του Παρισιού, όπου παρευρέθηκαν περισσότεροι από 60.000 υποστηρικτές της. Μεταξύ αυτών, πλειοψηφία ήταν η νεολαία και κυρίως νεολαία από τα προάστια, που, όπως όλα δείχνουν, προκειμένου να μην εκλεγεί ο Σαρκοζί, στον οποίο έχουν προσωποποιήσει μετά την έκρηξη του 2005 όλα όσα τους περιθωριοποιούν, σπεύδουν να στηρίξουν την Ρουαγιάλ. Βεβαίως η επιλογή είτε του ενός είτε του άλλου δε θα αλλάξει σε τίποτα τη θέση των λαϊκών στρωμάτων, αφού η συμφωνία τους στα κύρια ζητήματα είναι δεδομένη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ