Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΤΟ «ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ»
Σαν «καλός μαθητής» του ΝΑΤΟ

Παρουσίασε το νεοταξικό ορισμό της «αμυντικής πολιτικής»

Σαν «καλός μαθητής» που δίνει εξετάσεις, εμφανίστηκε κατά τη χτεσινή ομιλία του στην εκδήλωση του περιοδικού «Εκόνομιστ» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ε. Μεϊμαράκης, ο οποίος θέλησε να δώσει το νεοταξικό ορισμό της εθνικής άμυνας. «Ο σχεδιασμός μας, είπε, ο σχεδιασμός της εθνικής αμυντικής πολιτικής, πρέπει άμεσα κατά τη γνώμη μου να υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία της χώρας στο διεθνές πεδίο και το σύνολο των υποχρεώσεων που προκύπτουν απ' τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση των σύγχρονων συνθηκών ασφαλείας».

Ταυτόχρονα, μίλησε για το «σημαντικό, πολύπλευρο ρόλο» που έχουν αναλάβει οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις «σε όλες τις διεθνείς προσπάθειες με γνώμονα την προώθηση της ειρήνης, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και την επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων με παράλληλη αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις «πιέσεις» που ασκούνται από το ΝΑΤΟ για παραπέρα συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. «Δεν είναι δυνατόν, είπε, η Ελλάδα να κάνει αυτές τις δύσκολες προσπάθειες αυτά τα τρία χρόνια ώστε να μπορέσουμε να ρίξουμε το έλλειμμα κάτω από το 3% και να θέλουμε ή να απαιτούν, γιατί υπάρχει και η απαίτηση της Συμμαχίας για περαιτέρω συμμετοχή σε όλες αυτές τις αποστολές».

Προχωρώντας παραπέρα το θέμα της στρατιωτικοποίησης της οικονομίας υποστήριξε ότι «η επένδυση στην άμυνα τελικά, είναι επένδυση στην ειρήνη. Είναι επένδυση στον άνθρωπο. Είναι επένδυση για την ανάπτυξη των κοινωνιών, διότι μόνο όταν δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον μπορούν να προσελκυστούν επενδύσεις οι οποίες ανοίγουν νέες θέσεις απασχόλησης, γιατί κανείς δεν τολμά να κάνει επενδύσεις σ' ένα αβέβαιο περιβάλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ