Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9761

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Αγριες περικοπές στις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα

Νέα κυβερνητική επίθεση στα λαϊκά στρώματα. Ψαλιδίζουν κατά 430 εκατ. ευρώ τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού, με τα γνωστά προσχήματα για ...διατήρηση των ελλειμμάτων σε χαμηλά επίπεδα.


ΣΕΛ.  19
ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Εμμονή στη ... συνήθη προτροπή για αντεργατικές ρυθμίσεις

Η προοπτική παραπέρα ...ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, η Κοινωνική Ασφάλιση και οι συντάξεις, ο περιορισμός των κρατικών δαπανών και κυρίως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στο επίκεντρο και της φετινής έκθεσης Γκαργκάνα.


ΣΕΛ.  20

Επικίνδυνο για την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ μαθητών και μαθητριών

ΚΚΕ: Μαθητές και μαθήτριες να αναπτύξουν συλλογική δράση και στο θέμα της οργάνωσης και του περιεχομένου των εκδρομών, χωρίς συμμετοχή επιχειρηματιών και με εγγυημένη την ασφάλειά τους

  • Ο μαθητής που έχασε τη ζωή του αποτελεί ένα ακόμη θύμα του συστήματος των σχολικών εκδρομών που δεν έχουν εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτούνται με χιλιάδες πελάτες οι τουριστικές - ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρήσεις, όπου μαθητές και μαθήτριες πληρώνουν πανάκριβα υποβαθμισμένες και επικίνδυνες για την υγεία και την ασφάλειά τους υπηρεσίες.
  • Τα κυκλώματα που λυμαίνονται τον «μαθητικό τουρισμό» διαμορφώνουν μια νοσηρή κατάσταση μέσα στα ίδια τα σχολεία, με το χρηματισμό και την εξαγορά μαθητών και άλλων, ώστε να αποκτούν μεγαλύτερη πελατεία και να αποκομίζουν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν οι εκδρομές να γίνονται με αποκλειστική ευθύνη του σχολείου και του υπουργείου, χωρίς καμιά συμμετοχή επιχειρηματία. Να είναι δωρεάν η συμμετοχή όλων των μαθητών και εγγυημένη η ασφάλειά τους. Καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να αναπτύξουν συλλογική δράση και στο θέμα της οργάνωσης και του περιεχομένου των εκδρομών.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με πολύμορφη δράση προς την 1η του Μάη

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και καθημερινές εξορμήσεις, τα ταξικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα εντείνουν τη δράση τους για την επιτυχία της απεργίας της 1ης Μάη και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Βασικό αίτημα και αυτής της απεργίας είναι η υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων και σ' αυτό το πλαίσιο χτες οι λογιστές της Αθήνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία προς το ΣΕΒ. Τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι οικοδόμοι, με συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.


ΣΕΛ.  12


ΚΝΕ
Αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει

Συνέντευξη Τύπου του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ για τη δράση της Οργάνωσης μπροστά στην Πρωτομαγιά και την παρουσίαση του διεκδικητικού πλαισίου για τους νέους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  13
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τα όνειρά μας δε χωράνε στην πολιτική τους!

«Καμία ανοχή! Ανυπακοή! Στην πολιτική της ακριβοπληρωμένης αμάθειας, στα μέτρα της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης, στο νόμο - έκτρωμα!», τονίζει η ΠΚΣ στην κεντρική προκήρυξή της στα Πανεπιστήμια.


ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ