Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΓΟΣ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Δυναμική απάντηση στο νέο κρούσμα τρομοκρατίας στον Πύργο σε βάρος του Αλέκου Αρβανιτίδη, μέλους του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, έδωσαν χτες το βράδυ εκατοντάδες κομμουνιστές και φίλοι του Κόμματος στη συγκέντρωση που οργάνωσε η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τρίτης «γνωστοί - άγνωστοι» έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του Αλ. Αρβανιτίδη που ήταν σταθμευμένο στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του και κάηκε ολοσχερώς ενώ κινδύνεψε να πάρει φωτιά και το σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 7 χρόνια (προεκλογική περίοδος 2000), ομάδα τραμπούκων επιτέθηκε με μανία σε βάρος του Αγγελου Μπούζη, γραμματέα της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, καταφέροντάς του βαριά τραύματα (εγκεφαλική διάσειση, θλάση στον αυχένα κ.ά.), ενώ στις τοπικές εκλογές του 2002, δολοφονική επίθεση δέχτηκε από «γνωστούς-αγνώστους» του Πύργου η Νάντια Λυμπεροπούλου- Καπαρέλη, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με την ΝΑΣ Ηλείας, όταν σε πισώπλατο χτύπημα με μαρμάρινη πλάκα στο κεφάλι σωριάστηκε αναίσθητη και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλική διάσειση.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αγγελος Μπούζης, γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, σημείωσε πως «η μήτρα της γέννησης τέτοιων ενεργειών βρίσκεται στον αυταρχισμό, στην αντιλαϊκή πολιτική, στον αντικομμουνισμό της κυρίαρχης πολιτικής» και τόνισε: «Στέλνουμε μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες των "γνωστών - αγνώστων" κύκλων, ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης μελών και στελεχών του ΚΚΕ δε θα περάσει». Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κεντρικό σύνθημα: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ