Παρασκευή 6 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πανεξόρμηση για τα αποθεματικά των Ταμείων

Χιλιάδες επιβάτες πλοίων και οδηγοί αυτοκινήτων πήραν χτες στα χέρια τους την ανακοίνωση με τις θέσεις του ΚΚΕ

Χέρι χέρι η ανακοίνωση του ΚΚΕ μοιράζεται στους επιβάτες που επιβιβάζονται στα πλοία
Χέρι χέρι η ανακοίνωση του ΚΚΕ μοιράζεται στους επιβάτες που επιβιβάζονται στα πλοία
«Εφοδο» ενημέρωσης από τη μια άκρη του λιμανιού του Πειραιά ως την άλλη εξαπέλυσαν χτες μέλη και στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, για να αποκαλύψουν τον ένοχο για το πλιάτσικο σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και ταυτόχρονα να αναδείξουν το μόνο δρόμο για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Ανάλογη εξόρμηση στους οδηγούς, που κατά χιλιάδες έφευγαν οδικώς χτες από την Αθήνα για τις γιορτές του Πάσχα, πραγματοποίησαν μέχρι αργά χτες το απόγευμα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας και οι Οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Τα αιτήματα που προβάλλει το Κόμμα είναι ξεκάθαρα: Αμεση απόσυρση των αποθεματικών από το Χρηματιστήριο, ούτε ευρώ στο χρηματιστηριακό και τον τραπεζικό «τζόγο», καταβολή του συνόλου των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας, άμεση επιστροφή των κλεμμένων, κατάργηση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων είναι υπόθεση των εργαζομένων, τα αποθεματικά να αξιοποιηθούν με σταθερό και σίγουρο επιτόκιο, με σίγουρη απόδοση, χωρίς κανένα ρίσκο, χωρίς κανένα μεσάζοντα.

Η πανεξόρμηση στον Πειραιά διήρκεσε από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ. Με την ανακοίνωση του ΚΚΕ στα χέρια, ομάδες, πλαισιωμένες από εργάτες της στεριάς, ναυτεργάτες, γυναίκες, νεολαίους και συνταξιούχους, βρίσκονταν στις πύλες και τους καταπέλτες των πλοίων. Μαζί τους ήταν και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας.

Από την εξόρμηση στα διόδια Αφιδνών
Από την εξόρμηση στα διόδια Αφιδνών
Ξεκίνησαν στις 6.30 το πρωί από τα πλοία «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ» και «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ». Εξαπλώθηκαν σε όλο το λιμάνι, από την Ακτή Μιαούλη μέχρι τον Αγιο Διονύση, «πιάνοντας» κάθε σημείο όπου είχαν προγραμματιστεί αφίξεις και αναχωρήσεις πλοίων.

Δεν υπήρξε επιβάτης, από τους χιλιάδες που όλη τη μέρα χτες πηγαινοέρχονταν στο λιμάνι, που να μη γίνει δέκτης της καταγγελίας της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, που με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, καταληστεύει τα ταμεία, τζογάροντας τα αποθεματικά τους για να κερδίζουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές. Δεν υπήρξε επιβάτης που να μη δεχτεί το κάλεσμα του Κόμματος: «Απαίτησε: Να σταματήσει τώρα η λεηλασία των αποθεματικών, να σταματήσει κάθε μορφή τζογαρίσματος και εκμετάλλευσης. Επιστροφή όλων των κλεμμένων και χρεωστούμενων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σήμα κινδύνου» από το κυνήγι του κέρδους των εφοπλιστών(2019-08-06 00:00:00.0)
Η προσάραξη προειδοποιεί για τη ζοφερή κατάσταση στην ακτοπλοΐα(2017-09-01 00:00:00.0)
Συναντήθηκαν με χιλιάδες επιβάτες(2009-04-17 00:00:00.0)
Μακραίνει ο κατάλογος των ακινητοποιήσεων(2008-11-06 00:00:00.0)
Εγκληματούν κυβέρνηση και εφοπλιστές(2008-07-24 00:00:00.0)
Ασυδοσία δίχως όριο(2006-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ