Παρασκευή 6 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πετούν στο δρόμο 8μελή οικογένεια

Γρηγοριάδης Κώστας

Την ίδια ώρα που κυβέρνηση και ΟΕΚ βαφτίζουν «επιτυχία» την εξασφάλιση πελατών στις τράπεζες με... ευνοϊκότερους όρους ξεζουμίσματος των δικαιούχων εργαζομένων, μια 8μελής οικογένεια στην εργατούπολη της Νέας Ιωνίας Βόλου, κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο, καθώς αδυνατεί να εξοφλήσει το δάνειο που έλαβε πριν 20 χρόνια από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Το χρέος του δανείου έχει φτάσει σήμερα στα 42.000 ευρώ και ο Γιάννης Σταματάκης, οικογενειάρχης και πατέρας 6 παιδιών, ξυλουργός στο επάγγελμα, παρ' όλες τις προσπάθειές του να βρει δουλιά, παραμένει άνεργος τον περισσότερο καιρό. Παρά την ανέχεια της οικογένειας και τις ανάγκες τις οποίες πρέπει να καλύψει (π.χ. διατροφή, ένδυση κλπ.) ο συγκεκριμένος πολύτεκνος έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του δανείου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σαν συνέπεια, ο ΟΕΚ και το ίδιο το υπουργείο, αντί να βρουν λύση ώστε να μην πεταχτούν στο δρόμο 8 άνθρωποι, έβγαλαν στο σφυρί μέσω της Εφορίας το σπίτι!

Τα παραπάνω αναδεικνύουν με Ερώτηση τους προς τον υπουργό Απασχόλησης και οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής, απαιτώντας να παρέμβει ώστε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία πλειστηριασμού από τη ΔΟΥ και να ρυθμιστεί το θέμα με τέτοιο τρόπο, ώστε η 8μελής οικογένεια να μείνει στο σπίτι της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ