Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Αποφασιστικά με στόχο την ανατροπή του νόμου - πλαισίου

Με ξεκάθαρο το μήνυμα για πολύμορφη συνέχιση του αγώνα τους, για συνολική ρήξη με την πολιτική που προωθεί αντιεκπαιδευτικούς και αντιλαϊκούς - στο σύνολό τους - νόμους, διαδήλωσαν και χτες με αμείωτη ένταση και πείσμα χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί. Εκαναν ξεκάθαρο, ότι το φοιτητικό κίνημα θα δώσει από δω και στο εξής όλες του τις δυνάμεις για να καταργηθεί ο νόμος - πλαίσιο και να μην περάσει η αναθεώρηση του άρθρου 16, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης που δίνει το μήνυμα της σύγκρουσης και της ανατροπής. Ηταν αδιαπραγμάτευτοι: Οποιοδήποτε μέτρο «χτυπάει» το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση και τη δουλιά, θα παίρνεται πίσω!

Φοιτητές του Φυσικού, της Παντείου, του Πολυτεχνείου, της Φιλοσοφικής, της Νομικής, της Γεωπονικής, του Πανεπιστημίου Πειραιά, σπουδαστές των ΤΕΙ και άλλων φοιτητικών συλλόγων, που δεν «παραμυθιάζονται» από κανένα ελιγμό της κυβέρνησης ή του ΠΑΣΟΚ, ούτε μπαίνουν σε ψευτοδιλήμματα, δήλωσαν έτοιμοι να αντιπαλέψουν μέχρι τέλους τα αντιδραστικά σχέδια που γίνονται νόμοι του κράτους. «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές» και «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή», ακουγόταν δυνατά από τα φοιτητικά και σπουδαστικά μπλοκ, για να δείξουν, ότι ο λαός μαζί με τη νεολαία μπορεί να μπλοκάρει και να ανατρέψει αντιλαϊκούς νόμους.

Στο πλευρό τους είχαν το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, τις ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων στο Δημόσιο, το Συντονιστικό Εργαζομένων Λεκανοπεδίου Αττικής στους ΟΤΑ του ΠΑΜΕ, και τις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, τα συνθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, και στη συντριπτική τους πλειοψηφία έβαζαν στο «στόχαστρο» την πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, αυτός ο νόμος - πλαίσιο θα μείνει στα χαρτιά» και «Η Παιδεία είναι όλου του λαού, μομφή και στο ΠΑΣΟΚ, μομφή και στη ΝΔ», φώναζαν διαρκώς οι φοιτητές, ενώ το δικό του μήνυμα έστελνε και το πανό του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: «ΟΧΙ στην αποκέντρωση - ιδιωτικοποίηση. 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Ενιαίο 12χρονο σχολείο».

Στη Βουλή τα συνθήματα πυκνώνουν, ο παλμός δυναμώνει. Φωνάζουν για να ακουστούν καλά: «Ο νόμος - πλαίσιο θα ανατραπεί, δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή», «φοιτητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά» και «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», φωνάζουν από κοινού φοιτητές και εργαζόμενοι.

Μετά το συλλαλητήριο φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι προχώρησαν σε συνάντηση συντονισμού, όπου επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατραπεί, να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος - πλαίσιο, δυναμικά, με όλες τις μορφές, με όλους τους τρόπους, μέσα και έξω απ' τις σχολές.

Προτού αρχίσει η πορεία, στα Προπύλαια, χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, της ΠΟΣΔΕΠ, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και της ΑΔΕΔΥ.

Σε άλλες πόλεις

Φοιτητές, σπουδαστές (με αποφάσεις 16 γενικών συνελεύσεων), εκπαιδευτικοί με το πανό του ΠΑΜΕ για Ενιαία Λαϊκή Παιδεία και εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα διαδήλωσαν χτες και στη Θεσσαλονίκη δηλώνοντας: «Συνεχίζουμε τον αγώνα. Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Ο νέος νόμος - πλαίσιο να καταργηθεί. Εναντιωνόμαστε στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ».

Αντίστοιχα, μαχητικές κινητοποιήσεις έγιναν και σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Γιάννενα και αλλού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εστειλαν μαζικό ηχηρό μήνυμα: Δημόσια δωρεάν Παιδεία δικαίωμα και όχι ευκαιρία(2024-01-26 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε με όλο το λαό, δυναμώνουμε τον αγώνα μας!»(2007-10-19 00:00:00.0)
«Θα είμαστε στους δρόμους μέχρι να ανατρέψουμε τους νόμους»(2007-02-21 00:00:00.0)
Απορρίφτηκε στο δρόμο του αγώνα ο νόμος - πλαίσιο(2006-06-23 00:00:00.0)
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια(2006-06-15 00:00:00.0)
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για την Παιδεία(2005-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ