Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9741

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ
Συνέπεια του αθλητισμού - εμπόρευμα

Ενας 25χρονος νεκρός και έξι μαχαιρωμένοι σε συμπλοκές οπαδών πριν από αγώνα βόλεϊ γυναικών. Τεράστιες ευθύνες έχουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα που εδώ και χρόνια στηρίζουν την εμπορευματοποίηση και τον ενεργό ρόλο επιχειρηματιών - «χορηγών», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  25

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της μάχης για συλλογικές συμβάσεις και ανθρώπινους μισθούς

Με τις σημαίες και τα πανό του ΠΑΜΕ, εκατοντάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία και επιτροπές αγώνα πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις

Αλέκα Παπαρήγα: «Η μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις και για ανθρώπινους μισθούς πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή, εναντίον των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και διεύρυνε και ενίσχυσε η ΝΔ. Ολη μαζί η εργατιά πρέπει να δώσει μάχη εναντίον της εργοδοσίας, η οποία θέλει να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να εμπεδώσει το βάρβαρο καθεστώς ατομικών συμβάσεων ή διμερών συμβάσεων κατά τόπο δουλιάς, που σημαίνει ότι η εργατική δύναμη θα γίνει ακόμα πιο φτηνή, πιο εκμεταλλεύσιμη».


ΣΕΛ.  13  -  16

Πρώτη επιτυχία με αυξήσεις 9%

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στο Καζίνο - Ξενοδοχείο Τελεφερίκ Πάρνηθας στην απεργία και την περιφρούρησή της συντέλεσε στο να τσακιστεί η εργοδοτική αδιαλλαξία. Χτες, αργά το απόγευμα, η διοίκηση της επιχείρησης υποχρεώθηκε να υπογράψει με το συνδικάτο επιχειρησιακή σύμβαση, η οποία προβλέπει αυξήσεις 9% για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος, καθώς και την ικανοποίηση άλλων θεσμικών αιτημάτων που έθετε το σωματείο.


Η τρομοκρατία δεν περνά

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την προκλητική επίθεση που εξαπέλυσαν, χτες, σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δυνάμεις των ΜΑΤ, μπροστά από τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, αμέσως μετά τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ. Η τρομοκρατία κατά των κινητοποιήσεων που καλλιεργεί, δίνοντας άλλοθι και δικαιολογώντας κάθε πράξη αστυνομικής βίας, στους κομμουνιστές δεν περνά.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Για τους αγώνες των φοιτητών

Για τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και τη συνέχειά τους, μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, σε χτεσινή εκδήλωση - συζήτηση των Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  9
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΟΑΕΔ
Για τους εργαζόμενους στις σχολές

Την απορρόφηση των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ από το υπουργείο Παιδείας και τη μονιμοποίηση των ωρομισθίων και αναπληρωτών των τεχνικών ειδικοτήτων στις σχολές του ΟΑΕΔ, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  10
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Απεργία όλων των σωματείων της

«ΟΧΙ στον αυταρχισμό και στην ιδιωτικοποίηση του Πολιτισμού», διεκδίκησαν χτες με την 24η απεργία τους οι εργαζόμενοι της Λυρικής Σκηνής. Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  23
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ

Με αποφασιστικότητα για ισχυρό Κόμμα ριζωμένο στα εργοστάσια


ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ