Κυριακή 1 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Τρισάγιο για μερμήγκια

Η άνοιξη ανήκει σ' εμάς τα τζιτζίκια του παντός. Υμνούμε πρώτα τη μητέρα μας, τη φύση, και τραγουδάμε στα πεζοδρόμια (αδιαφορώντας για τους μπάτσους) γι' αυτά που μας καίνε. Λόγω χαράς, φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε και για τους εχθρούς μας τα μερμήγκια δεήσεις, ανάλογα πάντα με το είδος και το ιστορικό κάθε μερμηγκιού. Γι' αυτό κάθε χρόνο αυτή την εποχή εμείς οι μεσήλικες τζίτζικες που πιστεύουμε ότι πολλά από τα μερμήγκια που σέρνονται ανάμεσά μας χρειάζονται τρισάγιο, παραθέτουμε μια λίστα για να μπορεί ο κάθε τζίτζικας να διαλέξει ελεύθερα για ποιον να τραγουδήσει.

1. Μερμήγκια κατηγορίας μπάτσου. Το συναντάμε συνήθως έξω, στο δρόμο. Η διογκωμένη αυτοεκτίμηση σε συνδυασμό με ιδέες μεγαλείου καθιστούν το μερμήγκι ευερέθιστο και καχύποπτο. Αν προσθέσουμε και τη θρησκευτικότητα που το διακατέχει, καθίσταται επικίνδυνο για το δημόσιο βίο, λόγω του ότι είναι επιρρεπές στην επιθετικότητα και τις βιαιοπραγίες.

2. Μερμήγκι κατηγορίας δημοσιογράφου που πάσχει από «Πρετεντερίτιδα». Πρόκειται για διαταραχή αποσυνδετικού τύπου, εμφανίζοντας συμπτώματα άρνησης να αποδεχτεί τη μοίρα του ως μερμήγκι. Το χρησιμοποιούν ως παρουσιαστή σε πολιτικές συνήθως εκπομπές, δίνοντάς του έτσι ακόμα μεγαλύτερη λαβή για τον προσωπικό του διχασμό.

3. Μερμήγκι κατηγορίας μέλους Ιεράς Συνόδου. Παρουσιάζει κοινά χαρακτηριστικά με τη μωρουδίστικη συμπεριφορά, δηλαδή συναισθήματα ασυνήθιστης έντασης. Η άμεση επικοινωνία που έχει με το θεό τού δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται όπως επιθυμεί. Ηγουν, όχι μόνο έχει απροθυμία στο να μοιράζεται τους δύο χιτώνες του, αλλά επιθυμεί διακαώς και των άλλων, είναι ζηλότυπος με τα άλλα μέλη της συνόδου, έχει μονίμως διαταραχή ταυτότητας. Δυστυχώς εξαιτίας της έκστασης στην οποία πέφτει συχνά πυκνά, έχει αποκτήσει εκφυλιστικές διαταραχές, όπως μάδημα μαλλιών, υποχονδρίαση, ερύθημα προσώπου και, τέλος, μόνιμη τάση να κρατά κακία.

4. Μερμήγκι τύπου τηλεοπτικός αστέρας. Πάσχει από βουλιμικό σύνδρομο. Εκδηλώνεται με επανειλημμένους εμετούς λόγω των πρωινών εκπομπών στις οποίες συμμετέχει καθημερινά. Το μερμήγκι αυτό, όταν παίρνει σοβαρά την εμφάνισή του στην τηλεόραση, εμφανίζει σε υψηλό επίπεδο νοητική καθυστέρηση, η οποία μπορεί να συνοδευτεί από παροξυσμικές κρίσεις. Η αιτία μπορεί να εντοπιστεί αφενός στη μειωμένη απόδοση στο σχολείο και αφετέρου στην παρατεταμένη απουσία από την εκπαίδευση γενικότερα. Σε όλα αυτά, αν προστεθεί και η χρόνια δυσθυμία του, βλέπουμε να παρουσιάζει κατά την εργασία του δυσκολία στην επιλογή των κατάλληλων λέξεων, να κάνει λάθη στη σύνταξη και την κλίση των ονομάτων και γενικότερα να χειρίζεται κακά την ελληνική γλώσσα.

5. Μερμήγκι κατηγορίας Χρυσαυγίτη. Πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του καίγοντας το επίμαχο βιβλίο της Ιστορίας μπροστά στα όργανα της τάξης που ενθάρρυναν με την ανοχή τους την πράξη του. Η συμπεριφορά αυτή διαμορφώνεται από χαμηλό δείκτη δικαιοσύνης, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και μανιακή εμβροντησία. Τα συμπτώματα αυτά βρίσκονται σε καταστολή μέχρι να εμφανιστεί ο επόμενος αποδιοπομπαίος τράγος - με τη μορφή Πακιστανού, Αφρικανού ή Αριστερού γενικώς.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ