Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «αντιπολιτευτικά»

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΝΕ τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη ο Γιώργος Παπανδρέου. Με το που άκουσε τον Αλέκο Αλαβάνο στη Βουλή να προτείνει εξεταστική επιτροπή για τα αποθεματικά των ταμείων, ασμένως δέχτηκε την πρόταση...

Οπως είπε, θα επιθυμούσε εκλογές, αλλά και μια εξεταστική που θα αφορά ένα σκάνδαλο είναι ό,τι πρέπει για την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ. Η σκανδαλολογία είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρύψει την πολιτική του ταύτιση με τη ΝΔ.

Εκτός αν έχει κανείς την αυταπάτη πως το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει σε μια τέτοια επιτροπή για να υπερασπιστεί τα λεφτά των ασφαλισμένων. Λίγο δύσκολο να το κάνει αυτό το ίδιο κόμμα που θεσμοθέτησε το τζογάρισμα των αποθεματικών στις χρηματαγορές.

Πάντως όσοι τον άκουσαν χτες τον Γιώργο Παπανδρέου, να βάλλει ξανά κατά των υπερκερδών των τραπεζών, των φορολογικών απαλλαγών των μεγάλων επιχειρήσεων και των προνομίων στις πολυεθνικές, ας μην μπερδεύονται...

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε τη θέση του υπουργού σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, των οποίων και τους προϋπολογισμούς και τα νομοσχέδια ψήφιζε.

«ΜΕΓΑΛΗ μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες»! Ταιριάζει στα σίγουρα αυτή η φράση στην αισιοδοξία που επέδειξε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι οπωσδήποτε θα ολοκληρωθεί και μάλιστα έγκαιρα το έργο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Επειδή ξέρουμε - και η κυβέρνηση ξέρει - πόσα, ποια και πόσο μεγάλα συμφέροντα εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις, καλό θα ήταν να 'ναι πιο συγκρατημένη. Γνωρίζουμε τη σπουδή της να εξυπηρετήσει εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, αλλά εδώ μιλάμε για τις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ - Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ