Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρώτο βήμα για ανταποδοτική λειτουργία...

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε μια συμβολική κίνηση επίδειξης πυγμής έως και θράσους, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χτες την αύξηση κατά 10% της τιμής του ημερήσιου σιτηρεσίου των φοιτητών και σπουδαστών. Δηλαδή, εδώ και ένα χρόνο φοιτητές και σπουδαστές κινητοποιούνται απαιτώντας πραγματικά δωρεάν Παιδεία και... το υπουργείο Παιδείας τους κοροϊδεύει αυξάνοντας το κόστος της σίτισης!

Το θράσος του υπουργείου συνεχίζεται καθώς ισχυρίζεται ότι οι κρατικές δαπάνες για τη σίτιση φοιτητών και σπουδαστών έχουν αυξηθεί από το 2004 κατά 15,5% στα πανεπιστήμια και κατά 66,5% στα ΤΕΙ. Ωστόσο, αυτή η αύξηση που διαφημίζει το ΥΠΕΠΘ δεν καταγράφτηκε και στους προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων και ΤΕΙ που στον τομέα της φοιτητικής μέριμνας παραμένουν καθηλωμένοι. Είναι δηλαδή, εντελώς πλασματική.

Στην ουσία η αύξηση του κόστους σίτισης, είναι το πρώτο βήμα πριν την πλήρη ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτική λειτουργία της φοιτητικής μέριμνας. Γιατί όπως είναι γνωστό, στο νόμο - πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση (και καταδικάζουν με τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές) δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στην υποχρέωση του κράτους και των δημοσίων ιδρυμάτων να παρέχουν αποκλειστικά δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις κ.ο.κ. στους φοιτητές τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ