Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ζήτησε εκλογές και υποσχέθηκε ... κοινωνικά συμβόλαια!

Ως αρχηγός ενός κόμματος που προέκυψε από ...παρθενογένεση εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση των «λίγων» σε βάρος των «πολλών» και ζητώντας την άμεση διενέργεια εκλογών. Εκανε επίσης λόγο για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο του ΠΑΣΟΚ με τον ελληνικό λαό».

Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως «ευνοείτε φορολογικά τα διανεμόμενα κέρδη, δηλαδή χαρίζετε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στους μεγαλομετόχους», πως «εξυπηρετείτε κάποιους λίγους εφοπλιστές με την κατάργηση του ορίου ηλικίας των πλοίων και τα βέτο σας - μόνο εκεί βάζετε βέτο βεβαίως - για τα μονοπύθμενα για συγκεκριμένους εφοπλιστές» και πως «καταργήσατε τη λίστα φαρμάκων, με την οποία εξυπηρετήθηκαν φαρμακοβιομήχανοι, αλλά όχι ο ασθενής (...). Εξυπηρετείτε ξένες πολυεθνικές με τη φορολόγηση φθηνών ελληνικών τσιγάρων (...). Μειώνετε το ποσοστό φορολόγησης των κερδών των τραπεζών και μάλιστα σε μια εποχή που τα κέρδη των τραπεζών διπλασιάζονται».

Παράλληλα, αξιοποίησε τη σκανδαλολογία των ημερών μιλώντας για «γαλάζια επιδρομή στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Ομόλογα κρυφά. Ομόλογα υπερτιμημένα. Ομόλογα κατευθυνόμενα σε "ημετέρους"». Οσον αφορά στο Ασφαλιστικό ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προκειμένου να βγει από την κοινοτική επιτήρηση υποσχέθηκε αλλαγές. Χαρακτηριστικά μίλησε για «δεσμεύσεις που αναλάβατε για το Ασφαλιστικό μετά τις εκλογές, την αύξηση των ορίων ηλικίας στις συντάξεις, την αύξηση των εισφορών, τη μείωση των συντάξεων ως ποσοστού του μισθού, τις δεσμεύσεις για λιτότητα και περιοριστική πολιτική».

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ ως ...καλύτερο διαχειριστή της «ελεύθερης αγοράς» και εγγυητή της διαφάνειας. Οπως είπε, «ξέρουμε ότι χωρίς σιγουριά και ασφάλεια, κανένας εργαζόμενος, κανένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας, κανένας αγρότης δε θα πάρει το ρίσκο να αλλάξει δουλιά, να αλλάξει προϊόν, να επενδύσει σε κάτι διαφορετικό. Ξέρουμε ότι χωρίς κανόνες ο σωστός επιχειρηματίας δεν επιβιώνει, ενώ ο επενδυτής φοβάται να επενδύσει τα χρήματά του σε ένα περιβάλλον όπου επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα έρθει μόνο εκείνος ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να έχει το εύκολο κέρδος, την παρασιτική δραστηριότητα, την "αρπαχτή". Οι θεσμοί, δημοκρατικοί, αξιόπιστοι, αποτελούν το θεμέλιο για μια δημοκρατική και δίκαιη ανάπτυξη». Τέλος, ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε τα βασικά μέτρα του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας: «Δεσμευόμαστε για 1 δισ. ευρώ περισσότερο για την Παιδεία από τον πρώτο ήδη προϋπολογισμό της κυβέρνησης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», καθώς και για «προσλήψεις 3.000 το χρόνο στην Υγεία. Αυτοδιοικούμενα πανεπιστήμια. Αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης με συγκεκριμένες προτάσεις για τις συντάξεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίσταση στη θύελλα που έρχεται(2009-10-05 00:00:00.0)
Ετοιμος να προχωρήσει σε αντιδραστικά μέτρα(2007-05-18 00:00:00.0)
Προγραμματίζει καμπάνιες... αποενοχοποίησης(2006-11-21 00:00:00.0)
Προχωρήστε τις «μεταρρυθμίσεις»(2005-11-08 00:00:00.0)
Πρόγραμμα στην ίδια αντιλαϊκή ρότα(2005-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ