Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Την υποστήριξή του στον υποψήφιο του νεογκολικού κυβερνώντος κόμματος «Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP), Νικολά Σαρκοζί, εξέφρασε, με τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Πρόεδρος Ζακ Σιράκ, δίνοντας τέλος στις διάφορες φημολογίες. Την ίδια ώρα, οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούσαν άλλη μια απεργία διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να περικόψει θέσεις εργασίας και να αυξήσει τις μηνιαίες ώρες εργασίας τους.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΚΑΪΡΟ.-- Την ανησυχία της για τις συνταγματικές τροποποιήσεις που υιοθέτησε το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο, με την ψήφο μόνο των βουλευτών του κόμματος του Προέδρου Μουμπάρακ, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης (που υποστηρίζει ότι παραβιάζονται προσωπικές και πολιτικές ελευθερίες και ενισχύονται οι υπερεξουσίες της κυβέρνησης), εξέφρασε η αμερικανική ηγεσία.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η Ουάσιγκτον ασκεί πιέσεις σε τρίτες χώρες για να ασκηθούν νέες πιέσεις έναντι του Σουδάν προκειμένου να αποδεχτεί την παρουσία κυανόκρανων στη δυτική επαρχία, Νταρφούρ.

ΜΟΥΖΑΦΑΡΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις βράχων και λάσπης στο Αζαντ του Κασμίρ - όπου η ισχυρή σεισμική δόνηση 7,5 Ρίχτερ του Οκτώβρη του 2005 είχε προκαλέσει, πέραν των 75.000 και πλέον νεκρών, τεράστια διάβρωση του εδάφους -, αλλά και στην επαρχία του ΒΔ Συνόρου.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τα συνδικάτα των εργαζομένων στις ινδικές τράπεζες διαμήνυσαν χτες μετά τη συνάντησή τους με τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών, Π. Τσινταμπαράμ, ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους αιτήματα θα προχωρήσουν σε τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση από τις 28 του Μάρτη.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες σε μάχες ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες της ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης «Τίγρεις» της μειονότητας των Ταμίλ, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Σρι Λάνκα, που ολισθαίνει όλο και πιο βαθιά στον (ακήρυκτο) εμφύλιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ