Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Πόλεμος» για τις κλητεύσεις των συμβούλων του Μπους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η Βουλή των Αντιπροσώπων δείχνει να αγνοεί τις δηλώσεις του Τζορτζ Μπους πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει τους συμβούλους του, καθώς ενέκρινε κλητεύσεις για τον πολιτικό σύμβουλο του Προέδρου Μπους Καρλ Ρόουβ καθώς και άλλους συμβούλους του Λευκού Οίκου, σχετικά με το σκάνδαλο της πολιτικά υποκινούμενης απόλυσης οκτώ εισαγγελέων.

Η υποεπιτροπή της Βουλής αρμόδια για τον εμπορικό και διοικητικό νόμο αποφάσισε να «εξαναγκάσει» - ενέκρινε αλλά δε χορήγησε τις κλητεύσεις - τους βασικούς συμβούλους του Μπους να καταθέσουν δημόσια και ενόρκως για το ρόλο που έπαιξαν στις απολύσεις. Παράλληλα, ψήφισε την παραχώρηση σχετικών εγγράφων για τις απολύσεις από αυτούς τους αξιωματούχους, καθώς και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αλμπέρτο Γκονζάλες, τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Φρεντ Φίλντινγκ και τον επιτελάρχη του Λευκού Οίκου, Τζόσουα Μπόλτον.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνι Σνόου, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Μπους είχε προσφερθεί να μιλήσουν οι σύμβουλοι ιδιωτικά με τις επιτροπές, φοβούμενος ότι σε περίπτωση δημόσιων καταθέσεων το θέμα θα γινόταν «θέαμα από τα ΜΜΕ». Εάν καμία από τις δύο πλευρές δεν υποχωρήσει είναι πιθανό το θέμα να καταλήξει στα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ