Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζεται η σφαγή στις περιοχές των φυλών

ΟΥΑΝΑ.--

Τους τουλάχιστον 114 νεκρούς έφθασε χτες ο απολογισμός της σύγκρουσης ανάμεσα σε μαχητές των φυλών και «Ουζμπέκους σχετιζόμενους με την "αλ Κάιντα"» στα ημιαυτόνομα εδάφη του Βορειοδυτικού Πακιστάν, δήλωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Αφταμπ Σερπάο. Ο υπουργός είπε ότι 84 Ουζμπέκοι και 30 μέλη φυλών, περιλαμβανομένων εννέα αμάχων, σκοτώθηκαν σε μάχες από τη Δευτέρα στο Νότιο Ουαζιριστάν.

Στη σύγκρουση στην περιοχή δεν έχουν αναμειχτεί οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν, παρότι διαθέτουν εκεί πάνω από 70.000 άνδρες.

Στο μεταξύ η πολιτική κρίση συνεχίζεται μετά την αποπομπή του πρώην επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου Ι. Μ. Τσόντρι. Χιλιάδες δικηγόροι και οπαδοί κομμάτων της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν χτες στο Ισλαμαμπάντ, ανάμεσά τους και ένας πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών, που έχει γίνει κάτι σαν πολιτικός «αστέρας» στο περίεργο πολιτικό σύστημα του Πακιστάν, ο Χάμιντ Γκιουλ της ISI. Ο ηγέτης του ισλαμιστικού κόμματος ΜΜΑ δήλωσε ότι «ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, ώσπου να ανατραπεί η δικτατορία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ