Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πάντα φταίει κάποιος άλλος...

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Σε μπαράζ δηλώσεων που ενοχοποιούν το Πακιστάν για τη συνέχιση του αφγανικού πολέμου προχώρησαν χτες η Αμερικανίδα ΥπΕξ Κοντολίζα Ράις και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν. Εκαναν λόγο για «διείσδυση εξτρεμιστών» από τη διμερή μεθόριο και κάλεσαν το Ισλαμαμπάντ να την «ελέγξει καλύτερα».

Την αποκεφαλισμένη σορό Αφγανού οδηγού φορτηγού εφοδιασμού του ΝΑΤΟ ανακάλυψαν χτες οι αρχές στην επαρχία Ζαμπούλ. Προχτές, οι ΝΑΤΟικοί είχαν σκοτώσει τρεις φερόμενους ως «εξτρεμιστές».

Από τη Ρώμη, ο Ντάνιελ Μαστροτζιάκομο περιέγραψε ως πολλαπλό «μαρτύριο» την εμπειρία του στα χέρια των Ταλιμπάν. Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία, η αντιπολίτευση επέκρινε την ιταλοαφγανική συμφωνία για την απελευθέρωση πέντε Ταλιμπάν σε αντάλλαγμα για τον ανταποκριτή της Ρεπούμπλικα.

Τέλος, εντείνονται στη Γερμανία οι αντιδράσεις εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων για την παραπέρα πολεμική εμπλοκή της χώρας στο Αφγανιστάν: ο αντισυνταγματάρχης Γίργκε Ρόζε και άλλοι 100 αξιωματικοί χαρακτήρισαν την αποστολή αναγνωριστικών/ βομβαρδιστικών αεροσκαφών Tornado «αντισυνταγματική» και «αμφίβολη από πλευράς ποινικού και διεθνούς δικαίου». Οι αξιωματικοί βλέπουν προσεχώς εμπλοκή και χερσαίων δυνάμεων της Μπούντεσβερ στο Αφγανιστάν. Οι δηλώσεις αυτές οδήγησαν στη «μετάθεση» του Ρόζε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ