Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΕΣ: Η αποφασιστική αγωνιστική αντίδραση των καπνεργατών, που συνεχίστηκε και χτες με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΑΕΔ Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, έφερε αποτέλεσμα. Ολοι οι καπνεργάτες, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έγινε με πρωτοβουλία του «Παγκαπνεργατικού» Συνδικάτου, πληρώθηκαν επί τόπου το επίδομα ανεργίας που έπρεπε να έχουν εισπράξει εδώ και ένα μήνα, ενώ για τους υπόλοιπους η διευθύντρια του καταστήματος δεσμεύτηκε ότι η καταβολή θα γίνει κανονικά αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη.

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ: Να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Χαλκίδας που αγωνίζονται ενάντια στα αντεργατικά της σχέδια επιχειρεί η πολυεθνική «LAFARGE». Τώρα απειλεί να σύρει στα δικαστήρια το σωματείο και να παραπέμψει τον πρόεδρό του στην επιτροπή του άρθρου 15 του νόμου 1264 για να άρει τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και να τον απολύσει.

«ΒΑΛΚΑΝ»: Για τρίτη βδομάδα συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι 49 εργαζόμενοι στη βιομηχανία ξύλου «ΒΑΛΚΑΝ Εξπόρτ», ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να σταματήσει την παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Αύριο Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα τριμερής συνάντηση.

ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Με σοβαρές κακώσεις διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Τρίπολης ένας ακόμη εργάτης στο ορυχείο Ψαθί της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Πρόκειται για έναν οδηγό φορτηγού που εργαζόταν για λογαριασμό του εργολάβου Ματατάνα. Κατά τη διάρκεια μεταφοράς λιγνίτη, έχασε τον έλεγχο γιατί έσπασαν οι σούστες από την υπερφόρτωση και ανατράπηκε. Η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ τονίζει ότι «αιτία όλων αυτών των εργατικών "ατυχημάτων" είναι η παντελής έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας».

ΟΤΑ: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη στάση εργασίας του κλάδου και στην προσυγκέντρωση που οργανώνει (11.30 το πρωί στην πλατεία Βάθης) αύριο, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ν. Λάρισας, που έχει μετατρέψει τη στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία, εντάσσοντας και το θέμα της λειτουργίας της Μονάδας Ανακύκλωσης Υλικών (ΜΑΥ). Απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή να μη λειτουργήσει η ΜΑΥ από τη ΔΕΥΑΛ, αλλά με ευθύνη της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου και όταν συσταθεί το ΝΠΔΔ για τον ΧΥΤΑ, να ενταχθεί και η λειτουργία της μονάδας στο φορέα αυτόν. Τέλος, καλεί στη συγκέντρωση (10 π.μ., Δημαρχείο).

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι και τεχνικοί) στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, διεκδικώντας από τη Δημοτική Αρχή τα δεδουλευμένα τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, ενώ τους οφείλονται και αναδρομικά προηγούμενων ετών.

ΟΤΕ: Σε ακόμα μία αποσπασματική κινητοποίηση προχωρά η πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ, προκειμένου να δείξει ότι δήθεν αντιδρά στην εφαρμογή της αντεργατικής - αντιλαϊκής τροπολογίας που ψήφισε το περασμένο Δεκέμβρη η κυβέρνηση της ΝΔ. Ορισε για αύριο το μεσημέρι τρίωρη στάση εργασίας και αυτή μόνο στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ προκειμένου να εμποδιστεί η γενική συνέλευση των μετόχων, όπου θα προσαρμοστεί το καταστατικό του Οργανισμού σύμφωνα με την τροπολογία. Οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν τη στάση της πλειοψηφίας και πρότειναν 24ωρη απεργία στην Αττική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ