Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλιάς

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 29 του Μάρτη, που στην Αθήνα ορίστηκε για τις 11 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, καλεί η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), μια από τις 8 Ομοσπονδίες εργαζομένων που έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους στον απεργιακό αγώνα για τις κλαδικές Συμβάσεις.

«Η ολομέτωπη επίθεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα τμήμα της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι επιτακτική η ανάγκη συντονισμού της δράσης, όσο γίνεται μεγαλύτερων τμημάτων της εργατικής τάξης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Καθώς κλιμακώνεται η μάχη της απεργίας, σήμερα οι εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων συνεχίζονται στο «Πράκτικερ» της Μεταμόρφωσης, ενώ αύριο στο «Πράκτικερ» του Αιγάλεω. Επίσης: 15/3, στο «Ατλάντικ» της Πατησίων και στην Καλλιθέα. 16/3, στο Συνεταιρισμό της ΔΕΗ και το κατάστημα του «Χυτήρογλου» στη Μητροπόλεως. 17/3, στο «Χόντος» της Ομόνοιας και στο «Μάκρο» (Ρέντη).

Στο μεταξύ, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ) απέρριψε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 29 Μάρτη και την επαναδιαπραγμάτευση της κλαδικής σύμβασης, ενώ δε δέχτηκε την εγγραφή ταξικού σωματείου παροχής υπηρεσιών στην Ομοσπονδία, «μαγειρεύοντας» τους συσχετισμούς ενόψει του συνεδρίου. Κι όλα αυτά ενώ στις δυνάμεις της «περιλαμβάνει εργοδοτικά σωματεία από το χώρο των Σούπερ - Μάρκετ και σωματεία από τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, για να διαμορφώνονται πλασματικοί συσχετισμοί των παραπάνω πλειοψηφιών», όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΙΥΕ, καλώντας όλα τα σωματεία του κλάδου να προκηρύξουν και να πάρουν μέρος στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ