Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ»
Σε εφαρμογή το απελευθερωμένο ωράριο

Σύμφωνα με την κατάπτυστη Σύμβαση που υπέγραψαν τραπεζίτες - ΟΤΟΕ

Την εφαρμογή της κατάπτυστης κλαδικής συλλογικής σύμβασης που υπέγραψε με τους τραπεζίτες το Δεκέμβρη του 2006 η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ - με την προτροπή και τις ευλογίες του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου - για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, βάζει μπροστά η «Γιούρομπανκ».

Η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε χτες ότι θα εφαρμόσει τη σύμβαση σε οκτώ καταστήματα (εφαρμόζεται ήδη σε δύο με επιχειρησιακή σύμβαση). Τα επτά είναι στην Αθήνα (Φιλελλήνων, Κολωνάκι, Φάρος Ψυχικού, Κηφισιά, Περιστέρι, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, πλατεία Εσπερίδων Γλυφάδας) και το ένα στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα καταστήματα θα λειτουργούν 8 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και, 10 το πρωί μέχρι 3.30 το απόγευμα το Σάββατο. Οι όροι εργασίας δε φαίνεται να έχουν καθοριστεί ακόμα μέσω σχετικής επιχειρησιακής σύμβασης, που προβλέπεται από την κλαδική σύμβαση. Σε κάθε περίπτωση, η απελευθέρωση του ωραρίου ορισμένων καταστημάτων ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση στο σύνολο των καταστημάτων και τη γενίκευση των ευέλικτων μορφών εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόδρομος της κατάπτυστης κλαδικής σύμβασης που έδωσε το ελεύθερο σε όλες τις τράπεζες να προχωρήσουν στην απελευθέρωση του ωραρίου, ήταν η συμφωνία που έκανε το Γενάρη του 2006 η διοίκηση της «Γιούρομπανκ» με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων, όπου πλειοψηφούν εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η συμφωνία προέβλεπε την απελευθέρωση του ωραρίου σε δύο καταστήματα, που στεγάζονται σε αντίστοιχα εμπορικά κέντρα σε Αθήνα («The Mall») και Θεσσαλονίκη («Mediterranean Cosmos»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ