Παρασκευή 9 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ασαφείς «δεσμεύσεις»

«Αμεση» επίλυση του τεράστιου προβλήματος της μη καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου υποσχέθηκε το ΥΠΠΟ, διά του γγ Χρ. Ζαχόπουλο, σε απάντησή του σε σχετικό ερώτημα του «Ρ» που είχε τεθεί στον υπουργό Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη.

Αλλά από την απάντηση του γγ, και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκύπτει ούτε πότε θα καταβληθούν τα χρήματα ούτε πόσα από τα χρωστούμενα θα δοθούν στους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν σαφή εικόνα για τα δύο αυτά θέματα. Συνεπώς, το πρόβλημα παραμένει και μάλιστα δεν αφορά μόνο στους εργαζόμενους στο Θέατρο Διονύσου που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν και τα έργα στο σημαντικό αυτό μνημείο, αλλά και σε άλλους εργαζόμενους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας εκτός Αθηνών, οι οποίοι άρχισαν να συντονίζουν τις αντιδράσεις τους. Θυμίζουμε ότι το θέμα περιλαμβάνεται και σε Ερώτηση του ΚΚΕ στον υπουργό Πολιτισμού.

Την ίδια στιγμή το ΥΠΠΟ επιδίδεται τις τελευταίες μέρες σε μαζική ένταξη έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, η πυκνότητα και ένταση των οποίων οδηγούν στο συμπέρασμα πως εντάσσονται στην άτυπη «προεκλογική» περίοδο που διανύουμε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ