Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9723

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Σήμερα διαδηλώνουμε με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ

Motion Team

Σήμερα διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα, με τα ταξικά μας συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, διεκδικώντας ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς, δουλιά με πλήρη δικαιώματα, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο.


ΣΕΛ.  9

ΥΠΟΛΟΓΗ ΣΤΟ ΛΑΟ η κυβέρνηση της ΝΔ

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στη δικομματική αντιπαράθεση και να στρέψουν την προσοχή τους στην ισχυροποίηση της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, στην αλλαγή του πολιτικού συσχετισμού των δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής τους


ΣΕΛ.  6

8η ΜΑΡΤΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αγώνας για κοινωνική ισότητα των δύο φύλων

«Σήμερα ο αγώνας για τα άμεσα προβλήματα των γυναικών, αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, αντικειμενικά εντάσσεται στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που περιλαμβάνει και τη φυλετική». Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτή την προοπτική είναι μια ισχυρή πλειοψηφία, στην οποία θα συμμετέχουν αποφασιστικά και οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με πάλη και ψήφο υπέρ της ανατροπής της δικομματικής εναλλαγής, με όποια μορφή και αν αυτή εκδηλώνεται.


ΣΕΛ.  3,    7   -   8

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Στην Αθήνα σήμερα στις 12.00 στα Προπύλαια

Για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση διαδηλώνουν σήμερα φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, με άμεσο αίτημα ο νόμος - πλαίσιο να μην ψηφιστεί. «Στην Παιδεία, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες στη Βουλή, συγκρούεται το δίκιο των επιχειρήσεων και το δίκιο των εργαζομένων, που είναι ασύμβατα μεταξύ τους». Ο νόμος - πλαίσιο φαίνεται ότι θα ψηφιστεί αλλά στην πορεία η διαμόρφωση μιας ισχυρής λαϊκής πλειοψηφίας σε βάρος των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να δρομολογήσει τις πραγματικές ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην εκπαίδευση.


ΣΕΛ.  10  -  13


ΕΒΕ
Αγωνιστικά κατά των αντιασφαλιστικών νόμων

Συγκεντρώσεις χτες των ΕΒΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Αγρίνιο, Λευκάδα, Κέρκυρα, Χίο και άλλες πόλεις, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό.


ΣΕΛ.  20
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ραντεβού στο Κιλελέρ στις 18 Μάρτη

Η ΠΑΣΥ, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ - τόπο θυσίας των Θεσσαλών κολίγων - και να εντείνουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση.


ΣΕΛ.  21
ΔΑΝΕΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
Στο 44% του ΑΕΠ!

Νέα αύξηση 25,3% παρουσίασαν το 2006 τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες...


ΣΕΛ.  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ