Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σοβαρά τα προβλήματα των υπαλλήλων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι ανέδειξε η πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων. Σημείωσε ότι στη Σιβιτανίδειο «αυτή τη στιγμή υπηρετούν 56 διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πρέπει να εξυπηρετήσουν γύρω στους 3.000 μαθητές - και παραπάνω αν βάλουμε τους σπουδαστές του ΙΕΚ - 450 περίπου εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές, με μια τεράστια επιβάρυνση με τις προσλήψεις και τις επαναπροσλήψεις και απολύσεις των αναπληρωτών».

Οπως πρόσθεσε άλλος εργαζόμενος, οι «εργασιακές σχέσεις είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Οι συνθήκες και ο τρόπος με τον οποίο πουλάνε την εργατική τους δύναμη έχει να κάνει με το κατά πόσον είναι ελεύθεροι στις επιλογές τους, στην παροχή των υπηρεσιών που έρχονται να καλύψουν».

Η Αλ. Παπαρήγα στη συζήτηση ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ έχει θέσεις για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο οι οποίες περιλαμβάνουν και τους εργαζόμενους στη σχολή. Και σημείωσε ότι «ζητάμε αυξήσεις μισθών, η βάση να είναι υψηλή, περίθαλψη, βελτίωση του ορίου συνταξιοδότησης, κανονικά δικαιώματα». Και πρόσθεσε ότι «παρόλο που δεν μπορεί να χτυπηθεί η ανεργία σε συνθήκες καπιταλισμού, μπορεί να μειωθεί η ανεργία με προσλήψεις στην Παιδεία, την Υγεία, στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής όπου είναι διαπιστωμένες μεγάλες ανάγκες. Και αυτό είναι θέμα του κράτους. Και γι' αυτό καταργεί το δημόσιο τομέα. Τον αφήνει στους ιδιώτες για να μην έχει αυτή την πίεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ