Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για τα ευρωπαϊκά προγράμματα

Στη Σιβιτανίδειο πραγματοποιείται μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ανάμεσά τους και το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας (σχετικό πανό - διαφήμιση της δραστηριότητας αυτής είναι αναρτημένο στο σχολείο), καθώς και προγράμματα θερινών σχολείων, γραφεία σταδιοδρομίας κλπ.

Αφορούν ή όχι την οικονομική στήριξη των δημόσιων σχολείων αυτά τα κονδύλια που καταναλώνονται σε δραστηριότητες άλλες και όχι σε αυτές καθαυτές τις εκπαιδευτικές, αναρωτιούνται οι εκπαιδευτικοί.

«Δεν είμαστε αντίθετοι να πάρουμε τα κοινοτικά προγράμματα γιατί και αυτά είναι λεφτά των εργαζομένων της ΕΕ», σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επισήμανε, ωστόσο, ότι χρειάζεται να υπάρχει σχεδιασμός στην έρευνα και στη διαχείριση των προγραμμάτων και σχολίασε ότι μέσω και τέτοιων προγραμμάτων προχωράει η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και η αύξηση της εξωτερικής χρηματοδότησης της εκπαίδευσης.

Και πρόσθεσε: «Είδα τα προγράμματα που κάνετε εσείς, είναι να πάτε σε μια επιχείρηση να δείτε πώς λειτουργεί η επιχείρηση», στο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας. Και σχολίασε: «Πιστεύετε οι εκπαιδευτικοί εδώ ότι από τη Σιβιτανίδειο θα βγουν αυτοί που θα κάνουν επιχειρήσεις; Βεβαίως, στα 10.000 παιδιά που θα βγουν δεν αποκλείεται ένα δυο - αν έχουν και μπάρμπα στην Κορώνη, αν έχουν αποκτήσει και μικρή περιουσία - δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν να κάνουν και μικρή επιχείρηση. Η μάζα που βγαίνει από εδώ μπορεί να φτιάξει επιχείρηση; Σήμερα ένα ψιλικατζίδικο να ανοίξει κανείς σε μια γειτονιά, πρέπει να έχει κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο για να μπορέσει να επιβιώσει!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ